week 50 (december 2008)

Dit weekend staat in het teken van opruimen. We rijden naar het stort met twee karren. Fijn dat Dicky ook weer van de partij is, alleen is het afvalsorteren niet zijn sterkste kant. 't is maar goed dat we niet al te lang werk hebben, want het is bijna ruzie.

Langzaamaan begint de voortuin opgeruimd te raken. Om alle werkzaamheden rond het atelier aan het zicht te onttrekken zetten we bouwhekken met doeken eromheen. Dat geeft ons ook weer wat stimulans om dan de rest van de voortuin verder op te ruimen, waarmee het ook tijd wordt dat de kraan het perceel eens gaat verlaten. Aan het einde van de week wordt het asbesthoudende afval (van het schuurtje dat in de tuin heeft gestaan) afgevoerd.

Wat het atelier betreft worden deze week de rest van de voorbereidingen voor de betonvloer getroffen. Buizen voor electra, water etc worden aan de betonnetten bevestigd en aan het einde van de week wordt het beton gestort. Da's dan toch in ieder geval weer 1 zandbak minder.

Pa Vinke houdt zich deze week - naast het in de gaten houden van de buitenwerkzaamheden - bezig met de muur in de woonkamer aan de zuidkant. Het losse stucwerk gaat eraf en de muur wordt eerst met cement terug glad gemaakt. Vervolgens worden de rondingen die door het vocht beschadigd en verdwenen zijn terug in ere hersteld (creatief met gips).

Ondertussen doet Annelies pogingen om in de slaapkamer (dezelfde muur maar een verdieping hoger) het overtollige cement er verder af te bikken.

Jan vindt overigens in het huis nog een nieuw hoekje om te werken: de wc. Hij monteert het inbouwreservoir.

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee