week 51 (december 2008)

In de wc gaan deze week de werkzaamheden door rond het inbouwreservoir en de wasbak die in een nisje moet komen. Annelies monteert de handgreepjes aan de keukenkastjes. 21 in totaal.

In de woonkamer wordt de zuidmuur met stukjes en beetjes bezet waarmee het zicht in de woonkamer enorm opknapt en ondertussen bikt Annelies een verdieping hoger nog even rustig door aan de cementvoegen.

Als in de wc het inbouwreservoir achter een houten plaat is weggewerkt en het nisje is dicht aan de achterzijde dan wordt in de kast onder de trap een Ytong-muurtje gemetseld om het hoekje diep onder de trap weg te werken. Het meest efficient hiervoor is om eerst alle Ytong te zagen en dan alles in een keer te lijmen. Dat laatste is natuurlijk het leukste werk. Het komt erop neer dat Dicky de hele tijd staat te zagen (dat doet ie anders ook maar dan zonder zaag) en dat er dan nog maar tijd is om 3 blokken te lijmen. Om te voorkomen dat Jan de volgende dag dan het leuke werk gaat doen, komt Dicky de middag erna snel zijn muurtje verder lijmen.

Ondertussen wordt de bijkeuken opgeruimd. Deze is al geruime tijd een verzamelplaats van gereedschap en materiaal. Een rommelhok waarvan Annelies bang was dat dit nog lange tijd zo zou blijven. Maar niets is minder waar. Met twee kasten op de gang om zolang materiaal in op te slaan is de bijkeuken aan het einde van de week leeg en kan daar verder gewerkt worden aan de aansluitingen voor wasmachine en afvoer.

In de bijkeuken hangt boven de voorraadkast de verwarmingsketel. De verdere ruimte bovenop de voorraadkast is overbodig. Daarom wordt de muur met Ytong verder opgemetseld tot waar het plafond moet komen met een luik erin om bij de verwarmingsketel te komen.

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee