week 1 (dec 2008-jan 2009)

Deze week wordt de reling van de bovenverdieping van de zaak voltooid: twee staaldraden en een houten bovenbalk moeten voorkomen dat iemand over het randje valt. En niet alleen dat... het is nog mooi ook. Het begint er nu eindelijk "af" uit te zien. Enthousiast geworden over deze vordering zet Annelies het zithoekje onder het raam aan de voorkant in de grondverf en de voorkant voor het eerst in de rechtdoorzee-blauwe kleur. Ook het laatste stukje balk dat tegen de tussenwand zit en nog menie-kleur had wordt meteen in blauw meegenomen. Jan maakt van de gelegenheid gebruik om dan beneden in de zaak nog eens goed op te ruimen. We verheugen ons natuurlijk op de komst van het atelier zodat alles echt goed geordend kan worden, maar deze opruimactie heeft in ieder geval ook al het nodige effect.

Albert komt deze week ook nog een middagje meehelpen. Hij legt op de bergzolder en de carnavalskamer de plinten erin. Daarmee is de bergzolder officieel de eerste ruimte die echt af is. De carnavalskamer kan nu verder worden ingericht met planken zodat de spullen hier binnenkort een plaatsje kunnen krijgen. Daarna bikt hij nog wat van de cementresten in de slaapkamer af. Annelies maakt die avond die klus nog verder af en maakt de muur verder schoon met een staalborstel.

In de woonkamer wordt in tussentijd door pa Vinke druk geschuurd en geplamuurd en aan het einde van de week kan 1/3 van de kamer in het wit worden gezet, zowel de muren als het plafond en zo is er ook hier weer volop vooruitgang te zien.

In de bijkeuken wordt begonnen met het bijwerken van de muren. Wat zal deze ruimte straks opknappen als er echt bezet kan gaan worden (we kijken er al naar uit).

Ook buiten wordt er weer verder gewerkt, onder andere aan het maken van de aansluitingen voor de regenwaterafvoer van het atelier.

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee