week 2 (jan 2008)

Deze dag is er vooral een van kleine klusjes en opruimacties, inclusief een ritje naar de stortplaats. Annelies lakt het zitje boven voor de tweede keer en daarmee is het zithoekje na het inrichten met de kussens ook af. En nu ze dan toch met het rechtdoorzee-blauw aan de gang is, kan de tussendeur (tussen zaak en woning) ook nog wel even blauw gezet worden vindt Jan. Dus werkt Annelies nog even door op zaterdag om aan de kant van de zaak bij deze deur zowel kozijn als deur blauw te verven en op maandag nog een keertje. Vijf dagen later is de vervelende geur van de verf zo ongeveer opgetrokken.

In de carnavalskamer worden de planken opgehangen die uit de carnavalskamer van de Grootmajoorstraat komen. Binnenkort kunnen dus alle kleren hier al terug uitgestald worden.

Het werkterrein van pa Vinke heeft zich verplaatst naar de bijkeuken. Stukje bij beetje wordt er elke dag weer een stukje muur bezet en aan het einde van de week zien er al aardig wat vlakken mooi strak wit uit.

Firma Neve begint met het ophangen van een aantal radiatoren. Volgende week gaan ze verder, maar de keuken en woonkamer zijn in ieder geval al beiden voorzien van een mooie strak witte radiator.

Annelies stort zich verder op de muur van de slaapkamer en voegt een groot deel van de diepe voegen terug op zodat er straks bij het verven geen zwarte gaten te zien zijn.

Jan gaat intussen verder in de badkamer. Na het nieten van de plinten samen met Dicky tegen het plafond begint hij aan het houten blad waarin straks de wasbakken moeten komen.

Walter Cocqué begint deze week met het uitzetten ter voorbereiding van het metselwerk aan het atelier, maar vanwege de kou kan er nog niet gemetseld worden.  

© Copyright 2007 - Recht door Zee