week 3 (jan 2009)

Deze week zie je weer op verschillende fronten dat het werk vooruit gaat. Enkel wie weet hoe het er ooit uit zag weet dat goed in te schatten. De foto's van hoe het ooit was op de website bleken echter maar een fractie van dat beeld weer te geven. Daarom hebben we in het allereerste fotoalbum op de website alsnog alle foto's gezet van hoe het was voor we begonnen. Neem nog eens een kijkje en dat snap je ook weer waarom destijds niet iedereen meteeen laaiend enthousiast over het project was. Nu op alle fronten de vordering goed te zien zijn, geloof ik niet dat er nog iemand twijfelt. 

Beneden is het vooral de bijkeuken waar je vorderingen ziet. Op een stukje muur na is de bijkeuken omgetoverd tot mooie strakke muren die weliswaar nog geschuurd en geverfd moeten worden, maar ten opzichte van de oorsponkelijke status een hele verbetering zijn. Verder hangen er nu beneden radiators in de keuken, eentje in de woonkamer en een in de gang.

Op de eerste verdieping is ook genoeg te zien. In de badkamer zijn de planken gemaakt voor de wastafels, de vensterbank en voor boven het reservoir van het hangtoilet. Doordat het zagen niet helemaal liep volgens plan hebben we een grilliger resultaat bereikt dan dat we eerst voor ogen hadden. Maar het ziet er leuk uit dus laten we het zo en passen we het overal toe. De planken worden een keer in de beits gezet. Ook hier hangt inmiddels de radiator en ook de plintjes bovenaan zijn afgekit. Een deurtje verder in Peer's kamer is deze week het laminaat gelegd. Een stukje door Dicky, vervolgens door Jan en Annelies en uiteindelijk maken Jan en Dicky het af. Peer's kamer is nu bijna af. Nog wat plinten, vensterbanken en wat kitwerk... Op Madelief's kamer is in tussentijd ook gestart met het leggen van het laminaat. En weer een deurtje verder op de kamer van Jan en Annelies is de buitenmuur verder gevoegd en voor de helft in de witte latex gezet. Zo kun je goed zien waar er nog wat bijgewerkt moet worden. De bedoeling is dat de muur uiteindelijk zandkleurig wordt.

Helemaal boven is momenteel niet veel activiteit, behalve dan dat Annelies is begonnen met het uitpakken van de carnavalskleren en inrichten van het daarvoor bestemde kamertje. Fijn om alles weer netjes op rekken te kunnen leggen en de ladenkast van Albert en Ineke is bijzonder geschikt voor alle pruiken, maskers, sjaaltjes etc.

En verder is er natuurlijk buiten het nodige gebeurd. Na het invallen van de dooi kon het metselen beginnen. In het begin van de week worden er heel wat pallets met stenen geleverd, maar doordat Walter ziek is start het metselwerk toch nog ietsje later. Donderdag gaat het al flink vooruit en als vrijdag Dicky en Nico (Bor) ook nog samen met Jan met hem meehelpen zit de gang er goed in.

© Copyright 2007 - Recht door Zee