week 4 (jan 2009)

Dit weekend hebben we bijzonder bezoek. Co Vercouteren had gevraag of de vroegere kerkgangers op zondag na de mis een kijkje in "hun" oude kerkje mochten nemen.Wij hebben daar volmondig ja op gezegd, want het doet je toch altijd weer goed als er enthousiaste mensen op bezoek komen. En dat waren ze dan ook. Ongeveer 50 belangstellenden kwamen over de vloer en keken met bewondering en ontzag naar hetgeen wij de afgelopen 1 3/4 jaar hebben klaargespeeld. Voor ons is het zo'n dagelijkse bezigheid geworden dat je het bijzondere ervan pas weer goed beseft als iedereen zijn bewondering erover uitspreekt. Op verzoek hebben we ook de klok nog even geluid.

Maar er moest natuurlijk ook nog gewerkt worden deze week. Buiten is Walter volop aan de gang geweest met met metselen van het atelier. Het weer zat niet echt mee, dus door storm en regen geteisterd zocht hij regelmatig zijn toevlucht binnen in de kerk, of in d'Ouwe Brug (maar daar kunnen we hem geen ongelijk in geven)

Binnen is er door pa Vinke weer een project afgerond. Het stucwerk in de bijkeuken is af. Er kan geschuurd en geschilderd worden. Wederom petje af voor het vele werk dat hier in verricht.

Boven gebeurt er in elke kamer wel weer wat: in de badkamer zet Annelies de planken nog 2x in de blanke lak en schildert de plinten tegen het plafond in de goede kleur. Op Peer's kamer waren de gekitte naden in de hoeken nog een beetje gescheurd en zaten er ook nog wat vlekken op de muur. Hier wordt dit alles nog eens netjes afgewerkt met als intentie om deze kamer binnenkort echt volledig af te werken (het zijn altijd stiekem die laatste dingetjes die blijven liggen). In Madelief's kamer wordt deze week de rest van het laminaat gelegd, op het laatste strookje na, dus ook daar kan de laatste fase van afwerking van start gaan. In de slaapkamer van Jan en Annelies wordt de buitenmuur verder in het wit gezet waarbij met een kleiner kwastje de vele gaatjes verder geschilderd worden. Hier moet de rand bij het raam verder afgewerkt worden en dan kan de muur en de rest van de kamer in de definitieve kleur gezet worden.

Intussen is ook de isolatie voor bovenop het plafond in de kerk gearriveerd. 60 rollen isolatie verhuizen eerst naar de woonkamer. Als Annelies er 20 naar de zolder gebracht heeft, brengt Dicky gelukkig "spontaan" de overige 40 rollen naar boven en maakt al een klein beginnetje met isoleren.

© Copyright 2007 - Recht door Zee