week 7 (feb 2009)

Dit weekend gebeurt er niet zo gek veel. Annelies schildert een stukje van de sierlijst in de woonkamer en de helft van de muren in de bijkeuken. Jan kan zich er deze keer niet goed toe zetten. Deels doordat z'n klusmaatje Dikkie er een groot deel van de dag niet bij is (hij kletst wel de oren van je kop af, maar het is natuurlijk wel handiger werken met zijn tweetjes). En deels heeft het bezoek van bouw- en woningtoezicht (tot tweemaal toe) deze week er ook geen goed aan gedaan. Als je in een dipje zit is het goed om aan een nieuw project te beginnen, maar als hij besluit om de oude gootsteen uit de kerk buiten aan de achterzijde te gaan plaatsen en Annelies niet sterk genoeg blijkt te zijn om het ding zo hoog te tillen stagneert dat dus ook al. Het project stelling-keren in de woonkamer is ook al geen succes als blijkt dat er in het hoge deel toch niet genoeg ruimte is om het ding te draaien.

Op zondag - tegenwoordig bouwdag bij de carnaval - stort Annelies zich op het verder inrichten van de carnavalskamer. Je moet uiteindelijk toch zorgen dat alle spullen toch in ieder geval op 1 locatie liggen als het zover is.

Annelies schildert deze week de rest van de muren van de bijkeuken in het wit.

Op dinsdagochtend hebben we "weer" een tegenvaller. Ik begin me nu toch af te vragen of we niet toch geschikt waren geweest voor zo'n televisieprogramma over bijzondere verbouwingsprojecten. Tot nu toe hebben we altijd geroepen dat het niet interessant genoeg was omdat er te weinig mis ging en omdat we het budget nog niet met 100% overschreden hebben, zoals dat altijd standaard bij deze programma's gaat. Maar desalniettemin nu dus toch een tegenvaller: De muur van het atelier - het stuk tussen de twee deuren - is omgewaaid. Geen fijne constatering op de vroege morgen. Deze week gebeurt er op het metselfront verder niks omdat Walter op vakantie is (en die is dus ook niet blij met ons telefoontje). Het is eigenlijk net het stuk muur waar de kids vorige week de vijfduizendzoveelste steen hebben gelegd.

De rest van de week wordt vooral besteed aan het opruimen van de omgevallen muur.

 

 

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee