week 11 (maart 2009)

Deze week wordt er buiten weer hard doorgewerkt, met dank aan Bor, Walter, Dikkie en Jan zelf. De platen zijn op het atelier gelegd, dus dat ligt in ieder geval onderdak. Ze moeten "alleen nog maar" verder geschroefd worden. De metselwerkzaamheden verhuist naar de schuur (het achterste gedeelte van de carport) en aan het einde van de week staan ook die muren recht.

Binnen wordt er nog steeds hard gewerkt aan de noordmuur van de woonkamer. Annelies bikt (op een klein stukje na) het laatste stucwerk eraf en ondertussen wordt de muur vanaf onderen weer met de uiterste perfectie bezet. Heerlijk om te zien hoe het laatste stukje van de woonkamer verder opknapt. Vooral het onderste deel (waar de kerkbanken tegen gezeten hebben) is veel werk, zeker omdat we de ronde hoeken van de "pilaren" tot beneden willen hebben. Maar het onderste stuk is een hele ruwe muur dus die moet eerst nog met cement bezet worden. Einde van de week staat het in ieder geval klaar om te gipsen.

In de bijkeuken wordt er nog aan de keukenkastjes verder gewerkt. Het is weer even een hele puzzel, zeker als je de tekening er niet bij hebt. Maar uiteindelijk staan in ieder geval de twee kastjes klaar en aan de muur gemonteerd, dus binnenkort kan het blad erop.

© Copyright 2007 - Recht door Zee