week 12 (maart 2009)

Vanwege een standbouwklus in Marseille is Jan er dit weekend niet bij. Gelukkig zijn Bor en Dikkie wel bereid om een zaterdagmiddag te komen, dus gaat het werk gewoon door. Zij gaan gewapend met schroefmachines aan de slag om de platen van het atelier vast te schroeven. Een hele klus want na een middagje schroeven zijn ze halverwege.

Annelies bikt het laatste stukje stucwerk er nog af in de woonkamer en gaat dan maar weer eens verder in de slaapkamer. Na de eerste verflaag op de ruwe buitenmuur blijken er toch nog voegen te zijn die te diep zijn om te verven. Dat resulteerde in allemaal zwarte gaatjes. Gewapend met acrylaatkit werkt ze alle gaatjes weg zodat de muur er weer netjes uitziet en binnenkort dus in de definitieve kleur geverfd kan worden. Alleen de rand rond het raam vraagt nog wat verdere afwerking, dus die wordt afgeplakt zodat hier ook de grote gaten gevuld kunnen worden met gips als er een restje over is.

Op zondag is het superweer en daarom gaan Annelies en de kids nog een middagje naar de kerk, maar ditmaal om in de tuin te werken. In het hoekje bij de speelkuil planten we een hortensia en een struik uit de Grootmajoorstraat die toch in de verdrukking kwam. En een flinke laurierkers uit de Vrijstraat. Die laatste is niet te tillen en Annelies krijgt hem maar met moeite naar achteren gesleept. Maar samen met Madelief en Peer krijgt ze het toch voor elkaar om hem recht te zetten. (vraag me niet hoe). De laatste klus is het planten van een kastanjeboom aan de voorkant. Voor het atelier willen we ook een boom hebben en aangezien er in de Vrijstraat ook nog een kastanjeboom over was.... De grond aan de voorkant is echter heel zwaar en het valt niet mee om een gat te graven. Maar uiteindelijk kunnen we moe maar voldaan huiswaarts keren.

De rest van de week wordt er in de woonkamer verder gewerkt aan die enorm hoge muur. Voor het stucwerk is een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen over. Gelukkig heeft pa Vinke een vakantie in het vooruitzicht.

Annelies besluit door de week iets te gaan doen dat ze alle lange tijd beloofd heeft, maar wat er maar niet van kwam: bloemetjes schilderen op de muur van Madelief.

Bij het atelier schroeven Jan en Annelies de houten platen aan de zijkanten van het dak. In nog geen twee uur tijd zijn ze helemaal rond en dat zonder een steiger neer te zetten zoals Dikkie van plan was (vandaar dat Jan het dan even snel klaart op een avond dat Dikkie er niet bij is). Zodoende kunnen nog deze week de isolatieplaten op het dak gelegd worden. Gelukkig is Bor ook weer een paar dagen van de partij zodat aan het einde van de week het dak klaar ligt om "gelijmd" te worden. Daarnaast wordt er door Jan en Bor flink opgeruimd buiten. Er worden redelijk wat karren afval afgevoerd. De hoogwerker gaat zo lang het atelier in. En een van de containers wordt grotendeels leeg gemaakt. Zodoende begint het buiten wat opgeruimd eruit te zien. Zeker de voortuin, want die is nu helemaal leeg....behalve die kraan.... die wil maar niet weg daar.

 

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee