week 13 (maart 2009)

Deze zaterdag wordt er door de mannen (Jan, Bor, Nevel en Dikkie) hard gewerkt aan het dak van het atelier. Jan en Bor kunnen het niet laten om tussendoor ook nog even een ritje naar het stort te doen. Einde van de dag is het platte dak van het atelier volledig met epdm beplakt, dus waterdicht.

Annelies besluit nog een middagje in de tuin aan de slag te gaan. Met het begin van de aanplant van de tuin met de planten van Paula en Alex, beginnen de kriebels te komen om langzaamaan wat aan de tuin te gaan doen. We kopen een paar coniferen en wat struikjes om weer een klein stukje verder te spitten en planten. Als Annelies na het tuinwerk besluit om maar te gaan verven aan de muur in de slaapkamer, staat Alex even later met nog een grote kerslaurier en een paar flinke stronken siergras op de stoep. Dus dan maar weer lekker de tuin in.

Op zondag gaan Jan en Dikkie een grote partij kasseien ophalen die we gekregen hebben. Gelukkig is er ter plaatse een kraan om ze op te laden, want het is een hele berg.

De rest van de week maakt Annelies de muur in de slaapkamer af (zandkleurig) en stort Jan zich op het werkblad in de bijkeuken.

Het gipswerk in de woonkamer wordt deze week vervolledigd en dan begint Pa Vinke aan zijn laatste klus voor zijn vakantie: deuren ophangen in de bijkeuken! Een klus die we zelf niet zien zitten, dus fijn dat dat nu nog even gebeurt.

De schuur wordt voorlopig al in gebruik genomen. De kasten die een tijdje in de gang dienst deden als materiaalkasten verhuizen naar de schuur, waar voorlopig een provisorische deur in wordt gehangen. De opruimwoede slaat meteen onverminderd toe en Jan gaat met Nico alvast spullen uit de schuur aan de Grootmajoorstraat, inclusief de werkbank, overbrengen naar de nieuwe locatie. Aan het einde van de week zorgt Dikkie nog voor stroom in de nieuwe schuur en zo is deze nieuwe stek, hoewel nog niet helemaal af, al volop in gebruik.

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee