week 14 (maart-april 2009)

Deze week begint de zaterdag met een familiedag: alweer de 6e in de rij. 's Morgens wordt ons team versterkt door Willy, Anita en Stijn en 's middags wordt het rijtje verder aangevuld met Marian, Jean-Pierre, Elske en Marlieke. We hebben de dag goed voorbereid met een lijstje binnenwerkzaamheden en een lijstje met wat er buiten te doen staat. De mannen storten zich op het buitengebeuren terwijl het vrouwvolk de binnenactiviteiten op zich neemt. Buiten zijn het nog altijd veel opruimwerkzaamheden: het opvouwen van de blauwe netten die al sinds het afbreken van de stelling op een hoop liggen, puin en stenen naar de juiste plaats vervoeren en het plaatsen van drie schermen rechts naast de kerk. De bedoeling is om hier klimop tegen te laten groeien zodat ze een natuurlijke afscheiding vormen van het prive-gedeelte (Jean-Pierre maakt dit werkje later in de week af). Binnen wordt eerst de slaapkamer van Annelies en Jan leeggemaakt (er lag nog een hele stapel laminaat en ondervloer). Vervolgens gaat Anita aan de slag met het plafond (Madelief assisteert door de steiger te verrijden als Anita weer een stukje verder moet) en schildert Annelies de lijst aan het plafond en de "pilaren" gebroken wit. Anita krijgt nog een bijles plafondschilderen van pa Vinke en hoewel het eerste stuk maar nauwelijks een voldoende schijnt op te leveren valt het resultaat in de categorie zeer goed. Marian stort zich op het opschuren van de muur rond het grote raam in de woonkamer/studeerkamer, vervolgens schoonmaken en in de witte latex. Het is even wennen op zo'n hoge stelling, maar uiteindelijk lukt het prima. Elske doet samen met Marlieke een poging om de vloer in de slaapkamer verder te schroeven (want die is enkel nog maar op de hoekjes geschroefd). Marlieke verhuist al snel een kamer opzij om daar de muren af te wassen zodat ook daar geschilderd kan gaan worden. Anita wast daar vervolgens het plafond nog af en zet dat nog in de witte latex. Marlieke ontdoet het raam in de slaapkamer nog van verf en gipsresten. En ondertussen schildert Annelies 1 muur van de slaapkamer in zandkleur: supermooi! En Peer en Madelief? Die schilderen, schroeven en poetsen hier en daar mee en zeuren ook heel wat af in tussentijd. Met als gevolg dat Elske voorstelt om ze mee te nemen naar huis. Een prima idee, want zo kan er het laatste uurtje nog even lekker worden doorgewerkt.

Ondertussen zijn Jan en Dicky druk bezig met het inrichten van de schuur en opruimen.

Op maandag werkt pa Vinke nog even verder aan de deuren in de bijkeuken en het latje bovenaan de sierlijst boven het hoge raam. Ploegaert legt die middag het plafond in de bijkeuken erin. Da's altijd weer een supergevoel zo'n plafond. Vanwege de vele leidingen hebben we hier gekozen voor een systeemplafond, dus het is ook meteen af!

Annelies maakt deze week de slaapkamer verder af. Het resultaat is erg mooi (vinden wij).

Jan begint aan de binnenkant van het atelier en lijmt (samen met Dicky) met Ytongblokken ruimte voor een wc en voor een meterkast. 

© Copyright 2007 - Recht door Zee