week 15 (april 2009)

Nu de werkzaamheden van pa Vinke stilliggen vanwege de komende vakantie, lijkt de continuiteit van met name de binnenwerkzaamheden in het gedrang te komen. Niets is minder waar, want er komt hulp uit een andere hoek. Zwager Albert die vanwege vervroegd pensioen ineens veel vrije tijd heeft, wil zich graag nuttig maken. Nou dat zal wel lukken! Hij schildert de rest van de muren van de woonkamer-studeerkamer in de witte latex en de plafonds en pilaren vervolgens in het definitieve gebroken wit. Annelies schuurt daarvoor nog een avondje aan het onderste deel van de pilaren waar met gips de rondingen van de pilaren opnieuw zijn opgebouwd maar wat nog behoorlijk moest worden bijgeschuurd

Annelies lakt de deur van Peer's kamer en begint ook met het gronden van de afwerklatjes voor de deurkozijnen. Ook wordt er een avondje flink opgeruimd op de benedenverdieping zodat het verder schilderwerk allemaal wat efficienter kan verlopen.

Ook buiten staat het werk deze week in het teken van opruimen. De containers worden verder uitgeruimd omdat deze volgende week worden verplaatst. De schuur raakt zodoende steeds voller.

Einde van de week kiezen Jan en Bor een mooie dag uit om het plafond van de kerk te isoleren. We hadden destijds besloten om niet het dak te isoleren maar op het plafond isolatie te leggen omdat daartussen een grote ruimte zit die je in principe niet wilt verwarmen. Omdat het dak dus niet geisoleerd is kun je wel ongeveer aanvoelen hoe het daar voelt als buiten het zonnetje flink schijnt en het voor deze tijd van het jaar behoorlijk warm buiten is. Op vrijdag wordt ongeveer 2/3 deel van het plafond geisoleerd. Het resulteert wel een regenbui van zwart stof door de kieren naar beneden, maar dat nemen we maar op de koop toe.

© Copyright 2007 - Recht door Zee