week 16 (april 2009)

Vandaag is de grote containerverhuisdag. De containers die al een behoorlijke tijd links naast de kerk staan voor opslag van bouwmaterialen kunnen eindelijk het terrein verlaten. We willen nu graag op korte termijn aan de verharding rond de kerk beginnen (langzaamaan word je de kilo's zand binnen ook een beetje zat). Voor de kerk moet een stukje stoep gelegd worden en een grindcirkel en hiervoor wordt het eerste zand uitgespreid (eerst nog een beetje meer zand voordat we ervan af zijn)

De warme zweterige isoleerklus van het plafond wordt vandaag ook afgerond (weer onder warme weersomstandigheden), maar da's in ieder geval weer een stuk wat af is (met uitzondering van de logeerkamer).

Vanwege het mooie weer stort Annelies zich ook maar op het buitengebeuren en gaat beginnen met het wieden van het onkruid in de voortuin want nu moet het er toch maar eens van komen dat daar wat anders gaat groeien. Maar ja, die kraan, he...

Aangezien we deze week nog een bonusdag hebben (paasmaandag) wordt die ook besteed aan verdere tuinbezigheden.

Door de week is Albert weer van de partij en stort zich verder op het schilderen van woon- en werkkamer in de definitieve kleuren. We beginnen met een beige zandtint aan de westkant en hoewel Jan het er niet mee eens is, besluiten Albert en Annelies dat het mooi is om de noordkant nog een tintje donkerder te doen. En gelukkig is het inderdaad mooi. De poging om de zuidkant een tintje lichter te doen lukt echter niet want hoewel de kleurkaart een mooie kleur weergaf blijkt de verf uiteindelijk toch een heel andere tint dan de andere muren. Niet getreurd want Albert schildert hem de volgende dag weer vrolijk in gebroken wit. De verf is dan ook bijna niet aan te slepen om het tempo van Albert bij te houden.

Annelies trekt ondertussen nog een blik grondverf open om het deurkozijn van de slaapkamer te gronden en de latjes om alle deurkozijnen af te werken. Nog dezelfde week worden de latjes door Albert langs de deurkozijnen geniet in 2 slaapkamers en de bijkeuken.

Jan heeft toch nog een sloopklusje ontdekt. Het oude deurkozijn in de wc wordt gesloopt en het nieuwe kozijn wordt afgesteld.

En buiten maakt Dicky een begin met één van zijn specialiteiten: bestrating en begint aan het stoepje dat vanaf het kerkepad naar het atelier loopt.

© Copyright 2007 - Recht door Zee