week 17 (april 2009)

Deze zaterdag wordt het bestratingsklusje verder voortgezet en aan het einde van de dag ligt er een mooi stoepje naar het atelier en het stukje ernaast. Ook wordt er een randje kasseien gelegd voor het atelier. Annelies heeft zaterdagmiddag eindelijk haar handen weer eens echt vrij (de kids gaan in Terneuzen spelen) en begint met het voegen van de tegels in de douche. We willen nu toch graag de kamers boven allemaal af gaan werken en daar zit nog een aardig klusje badkamer bij.

Maandag is Albert weer van de partij en moet zelfs eerst zijn eigen verf nog bij de Gamma halen, want de afdeling inkoop was toch weer niet snel genoeg. Het moet niet gekker worden. Maar het werktempo is er niet minder op en woensdag is de woonkamer af wat betreft muren en plafonds. Albert stort zich dan ook nog op het schoonmaken van het enorme raam aan de noordkant (goed dat Ineke dat niet ziet, anders mag tie volgende keer thuis de ramen zemen). Aan het einde van de week is de woonkamer en studeerkamer helemaal af wat schilderwerk betreft en zijn ook de deurkozijnen en deuren boven verder allemaal gelakt. 

Annelies besteedt de overige vrije avonden van de week aan het voegen van de tegels in de douche, terwijl Jan zich bezig houdt met de wc beneden (het laatste kamertje waar nog het nodige moet gebeuren, buiten de gang/overloop en de zolder). Dicky en Jan storten zich buiten verder op het kasseienkarwei. De eerste lijnen van de voortuin worden uitgezet met kasseien: vanaf het atelier een boog waarachter grind zal komen en rond de kastanjeboom een cirkel.

In de vrije uurtjes tussendoor doet Annelies een poging om de voortuin van onkruid te ontdoen, maar bij elke volgende sessie lijkt er op de vorige al weer het nodige uit te schieten.

© Copyright 2007 - Recht door Zee