week 21 (mei 2009)

Deze week wordt er ondermeer in de tuin gewerkt. Aangezien het tijd wordt dat er toch eens actie wordt ondernomen, maar het onkruid ondertussen welig begint te tieren, besluiten we toch maar om te gaan spuiten. Verder wordt er nog druk grond gekruid naar de stukken tuin waar het terras een stukje hoger komt te liggen dan de omliggende tuin. Aangezien pa en ma Vinke terug van vakantie zijn en pa Vinke heeft aangegeven dat hij wel wil komen bezetten, ruimen we de kast in de gang leeg. Deze grijze kast, die tijdens de verbouwings steeds "de kast van pa" genoemd werd (en nog een erfenis uit de kerk is), verplaatsen we naar de schuur om daar verder te dienen als opslagplaats voor verf, etc.

Verder maken we de deuren en ramen verder schoon in woonkamer, keuken en bijkeuken. Daar zat nog altijd de beschermfolie op de kozijnen en resten van het gipsen. Nu ze er een stuk schoner uitzien zonder de folie, is het meteen weer een stukje verder af.

De stelling in de kamer kan eigenlijk weg omdat het schilderwerk af is. Annelies zeemt nog een keertje het grote raam, want als de stelling weg is zal dat een stuk moeilijker worden. En dan kan de stelling, die daar al een eeuwigheid lijkt te staan eindelijk weg. Nu pas is het zicht op het grote raam en de mooie muren duidelijk. In gedachten staat de bank er al, maar ja...

Ondertussen is het in het zakelijke deel van de kerk weer een lichtelijke chaos. Met de voorbereiding van een stand voor Verbrugge wordt zowel de zaak als de woonkamer al weer ingenomen met standvoorbereidingen. En zodoende gaat daar ook weer een hoop tijd in zitten.

© Copyright 2007 - Recht door Zee