week 27 (juni-juli 2009)

Deze zaterdag stort Jan zich op de regenbuizen van de carport. Typisch zo'n klus wat achteraf niemand ziet dat het is gebeurd, maar ja het is nou eenmaal wel nodig. Annelies kan deze zaterdag niet veel doen vanwege openhuis voor de verkoop van ons oude huis, maar kan zich in ieder geval aan het einde van de middag nog een uurtje in de tuin uitleven.

Door de week is Dicky ook weer van de partij en wordt er maar weer een lading zand gekruid om het terras verder te kunnen aanleggen (je wilt niet weten hoeveel zand en grond er al aangevoerd is). Annelies besluit om de werkbladen in de keuken maar al een keer te behandelen. Dit was nog niet gebeurd met het idee om straks alles in één keer te doen, maar inmiddels beginnen de bladen die er al liggen toch behoorlijk stoffig te worden. Er moet dus eerst goed gepoetst worden. Vervolgens gaat het werk aan het kozijn tussen woonkamer en keuken ook weer door.

Buiten wordt er deze week weer aan het atelier gewerkt. Cees de voeger hebben we ingehuurd om het voegwerk aan de buitenzijde te doen.  Nog voor het einde van de week is de klus geklaard en ziet de muur er perfect uit, inclusief de gedenksteen.

Annelies brandt het laatste beetje verf van de kozijnen in de woonkamer en gaat verder met het schuurwerk hiervan.

Tegen het einde van de week wordt er ook begonnen met de stelling plaatsen aan de voorzijde van de kerk, voor het schoonmaken van de voorgevel en het schilderwerk aan de toren en de kozijnen.

En ondertussen staat het gipsduo elke ochtend paraat voor weer een paar meter stucwerk. Aan het einde van de week zijn ze boven gearriveerd en staat dus het hele "trappenhuis" strak in het gips.

© Copyright 2007 - Recht door Zee