week 28 (juli 2009)

Om ook de muur naast de trap naar de zolderverdieping te kunnen stucen staat de trap behoorlijk in de weg. Deze wordt op zaterdag in de takel gehangen en een meter opzij geplaatst zodat er ruimte is voor te stucen. Aan het einde van de week staat dan ook deze muur tot aan de rand naar de zolderverdieping in het gips. Nu nog één project in het vooruitzicht en dan is het stucwerk voorlopig klaar.

Annelies behandelt nu minimaal twee keer per week alle keukenbladen met minerale olie en is ook met het keukenblad van de bijkeuken begonnen. Dat deed al weer enig tijd dienst als werkbank (welliswaar met karton erop), dus er moest eerst het nodige leeggeruimd worden.

De gang beneden en het "trappenhuis" worden deze week door Albert geschuurd en geschilderd, met een eerste laag in witte latex. Nu begint het lekker op te schieten en kunnen we verder gaan plannen voor de plafonds en de vloer. Wat zal dat super zijn als dat af is. Ook de wc beneden heeft inmiddels gladde muren en is bijna klaar om geschilderd te worden en de voorraadkast krijgt ook zijn eerste likje verf.

Annelies stort zich verder op het schuurwerk van de kozijnen in de woonkamer. Het is nog een hele klus want het hout is erg ruw en de laatste randjes van de oude verfresten moeten er ook nog af. Maar aan het einde van de week krijgt ook het tweede kozijn zijn eerste beitslaagje (net niet helemaal, want de beits is op)

Jan stort zich op de badkamer en monteert hier de douchekraan, de wasbakjes met kranen en de wc. De glazen wasbakjes hebben 1 nadeel: je kijkt er doorheen en daardoor zie je precies waar er wel en geen kit zit. Lastig!

Buiten wordt er verder gewerkt aan het terras. Bij het deel wat al gelegd was moesten alle halve steentjes nog gelegd worden. Dus er wordt druk geknipt en geslepen om alles overal netjes te laten aansluiten. En er wordt weer een flinke berg zand verplaatst.

Annelies spuit deze week nog eens voor het onkruid in de voortuin, hopelijk met meer resultaat dan de laatste keer.

Ondertussen vordert de bouw van de stelling aan de voorzijde gestaag. Inmiddels staat het bovenste deel van het torentje ook in de steigers.

© Copyright 2007 - Recht door Zee