week 29 (juli 2009)

Op zaterdag wordt er buiten verder aan het terras gewerkt. Aan het einde van de dag ligt de bestrating tot voorbij het keukenraam. Peer helpt ook een handje mee met stenen kruien. Later in de week wordt het laatste stuk weer terug uitgebroken omdat het met het spoedwerk toch niet helemaal recht gegaan was. En er komt ook weer een nieuwe lading zand voor de volgende fase van het bestraten.

Annelies maakt in de badkamer het blad waarin de wasbakjes zitten schoon, verwijdert de overtollige kit en brengt een laatste kitrandje rond de wasbakjes aan. Bovenkant is nu in ieder geval al netjes. En er wordt verder gewerkt aan het kozijn tussen de keuken en de woonkamer. Dat gaat nu voor de laatste keer in de lakverf. Later in de week gaat de kant van de woonkamer voor het laatst in de beits en wordt het andere deurkozijn ook in de lak en de beits gezet.

Hoewel Albert eindelijk dacht van het gipswerk af te zijn, neemt het gipsduo nog een stukje mee op de "overloop" van de zolderverdieping. En dan is het voorlopig toch echt even klaar met gipsen. Albert stort zich dan op nog wat schilder en afwerkklusjes zoals de voorraadkast en pa Vinke heeft nog een ochtend werk aan het hangen van de deur in de andere kast in de bijkeuken. Aangezien dit een oud kozijn is, komt er nogal wat schaaf en schuurwerk bij kijken.

Buiten wordt de laatste hand aan de steiger gelegd zodat we in ieder geval in het weekend kunnen starten met het schuur- en schilderwerk.

Annelies laat zich ook nog een avondje tot tuinwerk verleiden en zorgt weer voor een hoop onkruid minder in de tuin. Een experiment met de fluweelboom mislukt echter. Die plant vermenigvuldigt zich met weinig moeite via de wortels, maar verplaatsen naar een ander plekje is blijkbaar geen goed idee.

 

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee