week 30 (juli 2009)

Een weekendje de steiger op voor de ramen aan de voorzijde en de houten lijst van de toren. Jan is een heel weekend en ook nog de maandagavond bezig met het schuren van de groene lijst aan de toren. Resultaat is dat hij er zelf behoorlijk groen vandaan komt. Het is een hele klus en je moet je aardig in wat bochten weten te wringen, maar het uitzicht is wel erg leuk. Overigens ook bijzonder om de toren van zo dichtbij te kunnen zien en aanraken. Annelies schuurt eerst de ramen aan de voorzijde, voor zover dat mogelijk is, want hier ontbreekt nog een stukje stelling, en zet bij de middelste raampartij, wat wel geheel geschuurd is, de kale plekken alvast een keer in de grondverf. Daarna verhuist Annelies ook naar het torentje gewapend met groene grondverf om de lijst al een keer te gronden. We komen tot de conclusie dat het dak erg steil is en dat als je je trui op de steiger laat liggen, je die later in de dakgoot terugvindt. Verder ontdekken we dat duiven zich blijkbaar met je verbonden voelen als je ineens op hun hoogte begeeft. Of ze willen ons hier weghebben, dat kan ook. Ze komen in ieder geval erg dichtbij, wat helemaal niet altijd fijn is als je daarboven zit. Al met al is het best een belevenis en blijken een keukentrapje en een valgordel fijne hulpmiddelen om overal bij te kunnen. In ieder geval zit de eerste laag erop, dus op naar de volgende fase.

Deze week starten ook de schoonmaakwerkzaamheden van de toren en de voorgevel. Het geheel wordt nu eerst met stoom gereinigd, waardoor in ieder geval alle groene aanslag eraf gaat. Tegen het einde van de week is een groot gedeelte gedaan, behalve het onderste stuk.

Binnen worden er weer wat uurtjes besteed aan het ophangen van een deur in een scheef kozijn. Ditmaal is het de deur naar de wc beneden. Daarna starten we met de voorbereidingen voor het egaliseren van de vloer op de benedenverdieping. Dat betekent veel opruimen (maar ook daar knapt het al een heel stuk mee op), vegen, gipsresten van de vloer afsteken. De naden worden alvast gevuld en de bijkeuken en de gang worden al voorbehandeld.

In de woonkamer worden de sierdelen die bovenop de oude houten kozijnen zaten en nu helemaal in ere hersteld zijn, terug gemonteerd. Het resultaat is super. Zo is er toch weer iets terug van de oude sfeer terug. In de keuken wordt de koof boven de terrasdeuren afgetimmerd.

Buiten worden er nog heel wat kruiwagens zand gekruid voor het laatste stukje terras.

 

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee