week 31 (juli 2009)

Deze zaterdag wordt het laatste stuk terras erin gelegd. Je zou zo je BBQ neer willen zetten, maar de aanblik van de tuin met onkruid maakt dat nog even iets minder aantrekkelijk. De aandrang om de tuin onkruidvrij te krijgen concentreert zich nog vooral op de voortuin, maar af en toe kan Annelies het niet laten om ook in de achtertuin al eens wat uit te trekken. Vanwege de zware klei en droge periode valt dat overigens niet mee.

Deze week staat vooral het egaliseren van de vloer op de benedenverdieping op het programma. Voor het leggen van een vinylvloer bleek de zogenaamd vakkundig gestortte vloer te grof en te slecht afgewerkt. We starten met de bijkeuken en de gang. Eerst de vloer helemaal schoonmaken, voorbehandelen en daarna egaliseren. De volgende dag volgt de keuken en een paar dagen de woonkamer. Nu ligt de vloer in ieder geval klaar in afwachting van het vinyl, dat helaas pas 19 augustus komt.

Na het zien van de standbouwplanning voor de maanden september en oktober hebben we besloten om toch een poging te wagen om nog in de zomervakantie te verhuizen (anders zou het wel eens november kunnen worden). Dat betekent wel dat we nog stevig door moeten werken, maar het gevoel dat dit moet lukken geeft nieuwe energie. En zo ontstaat ook ineens de lust om uit te kijken naar een aantal nieuwe meubelstukken etc.

In de keuken proberen we nog wat zaken af te werken: het muurtje van het kookeiland moest nog geverfd worden en krijgt in ieder geval de eerste witte laag. De afwerking rond de terrasdeuren wordt in de grondverf gezet en geplamuurd en voor de invulling van de nisjes worden keukenbladen in stukken gezaagd als planken en gemonteerd. De eerder aangeschafte mandjes krijgen meteen een plekje. De aanblik is super dus weer meer zin om de spullen in te gaan pakken...

Aan de voorgevel en toren zijn deze week ook de zandstraalwerkzaamheden begonnen. Uiterst zorgvuldig wordt de gevel zacht gestraald zodat de stenen niet beschadigd worden. Aan het einde van de week is te zien dat het torentje en het bovenste deel van de gevel een stukje lichter van kleur is geworden. Het ziet er erg mooi uit en we verheugen ons op het eindresultaat.

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee