week 32 (augustus 2009)

Als je met zo'n groot project bezig bent is het wel eens moeilijk om je op een bepaalde taak te focussen. Er zijn zoveel dingen te doen en je zou zo graag willen dat alles er netjes uit komt te zien, dat je soms van het een naar het ander gaat. Sommigen zullen niet helemaal begrijpen waar je je prioriteiten legt, maar soms heb je ook gewoon zin om even iets nieuws aan te pakken. Zo krijgt Jan ineens zin om de speelkuil aan te pakken. Deze kuil was tot nu toe een met keerwanden afgebakend stuk met veel zand, waar de kinderen graag speelden. De bedoeling is dat de kuil niet enkel als zandbak fungeert maar ook voor andere speeldoeleinden wordt gebruikt. Bijvoorbeeld om een zwembad in te zetten. Dit weekend wordt de speelkuil bestraat met stoeptegels en er wordt een ruimte gemaakt voor een zandbak (gelukkig want de kids vragen zich af waar nu het speelzand gebleven is). Met het bestraten van de speelkuil is overigens een einde gekomen aan de nu meer dan een jaar durende zoektocht naar de schoen van Peer. Die heeft hier meer dan een jaar geleden een schoen begraven en nooit meer terug gevonden.

En hoewel Annelies eigenlijk heel graag binnen in het huis allerlei dingen afmaakt, moet er ook aan de ramen in de voorgevel gewerkt worden, want nu staat de stelling er nog. Dus er wordt deze week verder geschuurd, geverfd en geplamuurd aan de ramen aan de voorzijde en aan de lijst rond de toren. Ondertussen is Annelies ook begonnen aan het schoonkrabben en schuren van de laatste oude deur van de woonkamer.

En eindelijk verschijnt ook Ploegaert deze week voor de plafonds in de gang en overloop. Daar zitten we nu al een tijdje met smart op te wachten, want dan kunnen de muren hier ook verder afgewerkt worden. Helaas lukt het niet om het plafondwerk deze week af te ronden.

Op maandag zijn de zandstraalwerkzaamheden klaar en na nog een poetsbeurt op dinsdag staat de voorgevel er weer stralend bij. Je kunt hem nog niet in volle glorie zien omdat de stelling er nog staat, maar het resultaat is fantastisch! 

Pa Vinke verlegt zijn werkterrein eerst naar de voortuin. Het muurtje van het hek staat er erbarmelijk bij; de stenen liggen los of zijn eerder al eens weggehaald toen het hek werd teruggeplaatst. Omdat de onderliggende lagen stenen ook los liggen wordt er een stuk afgegraven en vanaf de tuin met cement terug vastgelegd.

Albert keert deze week ook terug na zijn welverdiende vakantie. Pa Vinke pikt hem meteen in om mee te helpen met het graafwerk in de tuin.. Aangezien Albert liever schildert kost het niet veel moeite om hem over te halen om te gaan schilderen. In de keuken werkt hij de deur verder af met latjes en schildert het geheel nog eens in de grondverf. En ook het deel van de trap naar de zolderverdieping wat nu bereikbaar is omdat de trap tijdelijk niet meer tegen de muur aan staat, wordt snel even door Albert gebeitst. Welliswaar met de verkeerde beits, maar dan doen we het gewoon nog een keertje.

De volgende dag gaat Albert van het uitzicht bovenin de toren genieten en gaat verder met het schuren en gronden van de lijst van de toren. Het uitzicht vindt ie prachtig maar het feit dat ie tot een paar keer toe zijn hoofd aan de stelling stoot is minder.

© Copyright 2007 - Recht door Zee