week 33 (augustus 2009)

En weer gaat het werk op alle fronten door. Alex begint met het metselen van de bovenste steen van het muurtje van het hek, met de uiterste precisie die we van hem gewend zijn, dus dat moet een prachtig resultaat worden.

Het terras wordt nog eens helemaal aangetrild en hier en daar nog wat bijgewerkt. Ook wordt er nog aan de buitenverlichting boven het terras gewerkt.

Annelies gaat verder met de ramen aan de voorkant. De buitenste twee gaan voor de laatste keer in de grondverf, nadat Jan bij het ene raam het houtrot heeft verwijderd en terug aangevuld. Annelies gaat vervolgens de lijst van de toren in de lak zetten, voor ruim de helft, wat vervolgens door de week door Albert wordt afgemaakt. Jan vervaardigt uit een stuk hardhout een nieuw ornamentje dat bij de ramen in het midden zit, maar wat bij een van de ramen niet meer aanwezig is. En tegen het einde van de week zijn de ramen aan de voorkant ook allemaal strak in de lak gezet door Albert. Nu alleen het halfronde raam boven de deur nog, maar dat is makkelijker als de stelling weg is.

Op zondag gaat Jan verder met zijn trapje naar de speelkuil, terwijl de kids daar zelf een tafeltje timmeren en beschilderen met een peer en een madelief. Annelies houdt zich nog verder bezig met het monnikenwerk van het schoonschuren/branden/krabben van de deur.

Pa Vinke gaat aan de slag met het plamuren van de naden en schroefgaten van het plafond in de gang. Ploegaert komt het plafond boven verder dichtschroeven, dus de eindfase van het afwerken van muren en plafonds bij de trap en de overloop kan beginnen. En tegen het einde van de week is in ieder geval beneden nu ook de gang en wc in de GN.02.90 kleur, het gebroken wit dat we in bijna alle kamers gebruiken. Albert kan weer trots zijn.

Annelies zet tussen de bedrijven door ook nog een van de oude deuren van de woonkamer alvast een paar keer in de beits.

Vrijdag halen we de bestelwagen leeg, die we bij Ikea gevuld hebben met een aardige berg meubels en aanverwanten. Ook de kast voor de slaapkamer is inmiddels geleverd in maar liefst 18 stukken. Met hulp van Bor steken we het grootste gedeelte via een stelling in de kamer omhoog langs de studeerkamer, zodat het in de kamer weg is. Gewoon via de trap omhoog kan momenteel niet omdat de trap naar de zolder nog steeds midden op de overloop staat met een stelling eromheen. Het is telkens een heel gedoe om er langs te kruipen en heeft al tot een hoop verwensingen geleid voor wie er langs moest.

© Copyright 2007 - Recht door Zee