week 34 (augustus 2009)

Deze week worden er twee mijlpalen gehaald waar we al een tijdje naar uit hebben gekeken. Er is dus veel gebeurd en dat moet ook wel, want de gewenste verhuisweek nadert gestaag.

De eerste mijlpaal is de vloer beneden. Nu het schilderwerk helemaal klaar was en de naden van het egaliseren zijn opgeschuurt is eindelijk de dag gekomen dat Vema de vloer komt leggen. In een dag tijd verandert de benedenverdieping in een huis dat bijna af is! Het vinyl met een structuur alsof het een oude plankenvloer is past gelukkig goed bij de keuken en bij de oude kozijnen in de kamer. We moeten even wennen, want inmiddels is het uitzicht op de betonvloer zo alledaags geworden... Maar het resultaat is gelukkig mooi en het zal er straks als alles ingericht er super uit zien. En nu de vloer erin ligt kan dus eindelijk de keuken ook verder afgemaakt worden, iets waar we ook al een tijdje naar uit kijken. Jan gaat dan ook meteen aan de slag met het verder monteren van de werkbladen (die moesten namelijk ook aan de zijkant op sommige plaatsen en dat kon pas als de vloer erin lag), de plinten en nu komt ook eindelijk de koelkast uit de verpakking. In no time is zowel de keuken als de bijkeuken bijna af. We hebben ook meteen de muur bij de kraan afgewerkt met mozaiktegeltjes, zowel in de keuken als de bijkeuken. Een heel gepriegel, maar het resultaat is toch weer leuk.

De tweede mijlpaal is trap naar de zolder met de stelling. Dankzij het plamuurwerk van pa Vinke en het schilderwerk van Albert kan tegen het einde van de week de stelling weg en plaatst Jan de trap definitief op de goede plek. Het is gewoon heerlijk om hier weer gewoon te kunnen lopen.

Annelies beitst deze week de ene deur van de woonkamer klaar, maar de andere vraagt nog om wat geduldig schuurwerk.

Alex kiest nog een lekker warme dag uit om buiten aan het muurtje bij het hek te metselen.

En zo zetten we verder met man en macht de eindsprint in (hoewel ik me wel afvraag wanneer het logboek echt ten einde zal komen). Op de overloop worden de muren verder met gipsplaten afgewerkt, geplamuurd, geverfd. Het plafond boven de eerste trap (waar nog wel een stelling staat) idem dito. En ondertussen werken Jan en Annelies meer aan de puntje op de i. Een plank voor bij het raam in de slaapkamer, de rand op het muurtje in de studeerkamer, plankjes op Madelief's kamer. Albert lakt alle deuren beneden netjes (bijna zonder zakkers ;-)) af.

Maar ook op meubelgebied gaan we aan de slag. De kast voor de slaapkamer wordt gemonteerd (les 1: een showmodel is niet echt makkelijk te monteren en heeft een stuk minder duidelijke montageinstructie dan ons Ikea assortiment). Maar we komen er wel (kost je wel bijna je relatie..). Nu wil het feit ook nog dat we een donkere houten kast wilden, maar die niet konden vinden. Met andere woorden het is een lichtkleurige teakkast geworden, die we ook nog willen beitsen (alsof we niks te doen hebben). Maar goed, Annelies gaat aan de slag en zet de helft van de kast al een keer in de beits om tot de conclusie te komen dat het in ieder geval twee keer moet (joepie). Verder wordt ook het nieuwe bed van Madelief gemonteerd (gewoon lekker Ikea met een montage in 26 stappen). En dat is wit, en dat blijft wit.

Intussen is de stelling rond de toren al afgebroken, dus staat ons torentje al in volle glorie in het zonnetje te stralen. Op naar de volgende mijlpaal.

En zo komt er een einde aan een vruchtbare maar vermoeiende week en tanken we even een avondje bij om de eindsprint voort te zetten... 

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee