week 16 (april 2007)

Jan kan het niet laten om ook een stuk vloer uit de keuken te breken. Uiteindelijk moet ie er toch uit. In de beruchte vochtige hoek blijkt onder de muur een soort ventilatieruimte te zitten die in verbinding staat met de ruimte onder de kerkbanken. Voorlopig laten we de rest van de vloer toch nog maar even zitten om nog wat praktischer te kunnen werken.

Jan stort zich op de enorme kachel die in de bijkeuken staat en sloopt alvast alle omliggende buizen, roosters en kanalen weg.

Annelies kan de vochtige hoek in de kerk niet meer aanzien. De rechterhoek waarboven de dakgoot al jaren lekt is vergeven van schimmels en ander gespuis dat zich graag begeeft in vochtige ruimtes. Flora en faunafanaten zouden hun hart hier kunnen ophalen.

Het hout van de kerkbank die hier tegen de muur aan staat is zo vochtig dat het al uit elkaar valt als je ernaar kijkt. Je kunt het bijna uitwringen. Annelies begint met het afschrapen van alle schimmels en aanverwanten zodat de muur alvast kan beginnen met opdrogen.

© Copyright 2007 - Recht door Zee