week 20 (mei 2007)

Deze week is het hoogtepunt natuurlijk de bouwvergunning, persoonlijk bezorgd door wethouder Frank van Hulle. Op 16 mei is het eindelijk een feit. Veel slapeloze nachten, exorbitante stijging in de telefoonkosten, maar vooral veel frustraties over ambtenaren gingen eraan vooraf. De afspraak voor het passeren van de akte ligt vast: 30 mei. Helaas staan er nog wel een hele hoop voorwaarden in de vergunning, waardoor de ultieme euforie niet echt aanwezig is.

Ondertussen gaat het sloopwerk gewoon zín gangetje. Jan heeft de nok van de kerk voorzien van verlichting, waarna Annelies voor het eerst in de hogere regionen van de kerk komt en ook voor de eerste keer in de kerktoren klimt. Het is allemaal erg krap daarboven, maar het zou toch wel bijzonder zijn als er in de toekomst echte raampjes in de toren komen waardoor je naar buiten kunt kijken. Misschien een project voor later.

Jan stort zich verder deze week op het luchtkanaal boven de kachel dat boven onnodige ruimte inneemt en verder moet ook de kachel zelf er deels aan geloven. Dat levert wel blauwe rook op uit de slijpmachine en een ongelukje met Jan zín ring (hij moet zich bij Piessens laten bevrijden van een geplette ring).

Annelies blijft gestaag bezig met het afbikken van de stuclaag en bereikt hier het hoogste punt. De belangrijkste mos-schimmel wand is grotendeels ontdaan van de groene laag. Verder biedt de eerste hulp zich aan: Albert sloopt het plafond van het koorgedeelte eruit, wat weer een volle kar houtafval oplevert.

© Copyright 2007 - Recht door Zee