week 25 (juni 2007)

Een duidelijk wapenfeit heeft in het weekend plaatsgevonden: om de nieuwe oprit te realiseren en het nieuwe riool voor de buurt en ons, moest de groenstrook aan de noordzijde wijken. In eerste instantie was het de bedoeling om meer bomen te laten staan, maar dit paste niet geheel in het plaatje van de gemeente. Op vrijdag blijkt dat Frank met zijn Atlas toch niet door het hek kan, dus wordt meteen de nieuwe (privé-)opening in het hek gemaakt.

Intussen komt de ploeg van Scouting Westdorpe onder leiding van het Dreamteam gewapend met kettingzagen aan. Ze vliegen gelijk als wespen op de bomen om alles kort te zagen. Ondanks alle goede bedoelingen sneuvelen er toch wel wat struiken en ook het gazon dat de laatste maanden netjes door een tuinman werd onderhouden komt niet helemaal ongehavend uit de strijd. Eigenlijk ziet het eruit als een veldslag en dat vinden de buren vast ook, want ze houden de mannen met kettingzagen nauwlettend in de gaten.

De volgende dag gaat het opruimen met de Atlas verder en wordt al het hout in stukken gezaagd. Op verzoek gaat de boom die op de erfgrens met buurman Guido staat er ook uit.

Omdat de wortels zijn pad wel eens zouden kunnen beschadigen, wordt besloten om de stam op ongeveer een meter af te zagen zodat we op de erfgrens er een statafel van kunnen maken. Dat moet toch een garantie voor goed burencontact geven. Annelies wil de hortensia toch wel bewaren maar deze staat recht in de vallijn. Met een zware ketting en wat trekwerk van Frank weten we hem de juiste richting op te laten vallen en komt de geliefde struik alleen wat verfomfaaid uit de strijd, maar hij zal het wel redden.

Naast de jongens van de scouting komt er meer hulp spontaan aanwaaien. Pa Vinke metselt met wat oude stenen uit de Grootmajoorstraat het eerste gat onder de vloer dicht. Jean-Pierre en Bart helpen met het loszetten van de kerkbanken.

 

Klik hier voor de bijbehorende plaatjes

© Copyright 2007 - Recht door Zee