week 28 (juli 2007)

Op maandagmorgen staat de archeoloog vergezeld door een ambtenaar op de stoep. Tot onze grote vreugde geeft de archeoloog aan dat er gewoon doorgegaan kan worden met de rioleringswerkzaamheden. De botten worden gewoon verzamelen om daarna te worden herbegraven in de gemeentelijke knekelput.
Ondertussen gaat in de kerk het werk gewoon door. Pa Vinke vordert verder met al het dichtmetselen/storten van gaten in muren en vloeren.
Langzaam maar zeker ontstaat er steeds meer ruimte in de kerk, want de laatste banken vinden ook hun weg naar de nieuwe eigenaar. Het zou leuk zijn om later een verzameling van foto’s te maken waar de banken terecht gekomen zijn.
Op donderdag beginnen ze weer met de rioleringswerkzaamheden, maar dan blijkt het archeologenavontuurtje nog een staart te krijgen. Doordat men op een stuk fundering is gestuit en wat potjes etc, worden de rioleringswerkzaamheden voor de tweede keer gestaakt. De archeoloog wordt weer opgeroepen. Deze heeft echter geen tijd meer omdat hij s’middags op vakantie vertrekt. Ook zijn collega’s zijn nog een aantal weken weg. Zit dus niks op dan na de bouwvak verder te gaan. De aannemer besluit om z’n kraan op te halen.
Broer Peter komt een lang weekend klussen om aan de 2e verdieping beginnen waar de logeerkamer en carnavalskamer moet komen. Annelies haalt voor de zekerheid maar een EHBO-kistje voor in de kerk, want als de twee broertjes gaan klussen, willen er nog wel eens ongelukken gebeuren. Op een paar kleine akkefietjes na, verloopt het voorspoedig en op zondag is de klus al voor een groot gedeelte geklaard. We vragen ons af of  Peter’s enthousiasme iets te maken heeft met de bestemming van de ruimte: hij komt immers altijd bij ons logeren met carnaval.

Klik hier voor de bijbehorende plaatjes

© Copyright 2007 - Recht door Zee