week 30 (juli 2007)

Deze week staat in het teken van muren afbreken en opbouwen.

Op de eerste verdieping bevindt de enige deur die er staat zich op de verkeerde plaats. Jan slijpt en schiet een heel stuk muur eruit waar de overloop komt en de trap naar de zolderverdieping. Daarna kan het bestaande deurgat dicht, want dat wordt een stuk muur in de badkamer. Jan stort zich op de Ytong-blokken en lijmt het deurgat en nog twee tussenraampjes in de bijkeuken dicht. De allerlaatste blok blijkt net zo dwars als Jan en verdient dus geen schoonheidsprijs. Maar als pa Vinke dat later gaat stucen, zie je daar hopelijk niks meer van.

Ook in wat nu de "keuken" is en later bijkeuken en gang wordt, begint er gebouwd te worden. Deurkozijnen worden gesteld en het eerste stukje muur wordt gelijmd.

Jan zet aan het einde van de week zijn favoriete bezigheid voort: slopen. Op de bestaande eerste verdieping moet een deuropening komen naar de nieuw te bouwen eerste verdieping. Met een gehuurde grote muurzaag (want de muur is meer dan 30 cm dik) wordt de deuropening ingezaagd. Het is een natte bedoeling (aangezien het met water gekoeld wordt), maar een beetje meer of minder water in de kerk is voorlopig nog niet erg. 

Klik hier voor de bijbehorende plaatjes

© Copyright 2007 - Recht door Zee