week 32 (aug 2007)

Het weekend begint productief met op zaterdag de kids een hele dag weg, naar het strand met Anita en bij oma en opa. Dus een hele dag met zijn tweetjes klussen (voor het eerst sinds we begonnen zijn) We beginnen met nog maar eens een ritje naar de stortplaats voor 2 karren vol met afvalhout. Vervolgens een stelling geladen op de bouwplaats. Terwijl Jan de stelling plaatst in de kerk rond het inkomsthalletje dat een meter moet worden opgemetselt, schept Annelies een stuk of tien kruiwagens vol zand uit de kerk. Deze berg zand was nog blijven liggen na de graafwerkzaamheden voor de mantelbuizen. Als Jan de metselprofielen gaat uitzetten, kruipt Annelies de zolder op om daar schoon te maken. Knalrood van de hitte en pikzwart van het stof komt ze een paar uur later weer terug beneden.

Verder stort Pa Vinke zich op nog meer kozijnen: het plaatsen ervan in de keuken en de voorraadkast en het in elkaar zetten van de kozijnen voor boven. Jan legt in de badkamer definitief vast hoe groot de douche wordt en plaatst de zwaluwplaat en de afvoergoot voor de douche (zeg maar een heel breed doucheputje) om er vervolgens beton op te storten.

Jean-Pierre verschijnt na de vakantie ook weer ten tonele en stort zich verder op zijn monnikenwerkje: het afschrapen van de verflaag van de bestaande kozijnen in de toekomstige woonkamer.

Annelies mag na de geslaagde test met het lijmen van de Ytongblokken door naar de afdeling metselwerk: het beperkt zich nog wel tot het dichtmetselen van de gaten die ontstaan zijn na het verwijderen van alle houtblokjes, maar wie weet wat voor talenten ze nog gaat ontplooien.

© Copyright 2007 - Recht door Zee