week 34 (aug 2007)

Deze zaterdag lijkt wel familiedag. Gijs (neef van Annelies) heeft nog een rekening te vereffenen en komt in ruil voor het ontwerp van de voorkant van zijn proefschrift een dagje helpen ("de volgende keer maak ik zelf wel een ontwerp"). Hij brengt meteen ook Anita en even later Renske mee. En gaande weg de dag wordt de ploeg verder aangevuld met Elske, Marlieke, Alexander en Jean-Pierre.

Ze storten zich op de tuin aan de zuidzijde en snoeien er lustig op los. Bijgestaan door Madelief en Peer. Annelies en Jan maken van de gelegenheid gebruik om lekker in de kerk door te kunnen werken, waar Annelies de trap nog een keer in de beits zet en Jan verder gaat met het stellen van het deurkozijn voor de badkamer. Aan het einde van de middag vindt de tuinploeg het toch nog leuk om de appelboom nog even om te hakken. De appels vielen er niet ver vandaan, maar wel naar de verkeerde kant. Gelukkig valt het allemaal nog al mee en resulteert het enkel in een bergje appels in de tuin van de buren. Dat betekende nog wel dat er op het laatste moment nog even gezaagd moest worden, maar uiteindelijk belanden we toch nog allemaal op het terras bij d'Ouwe Brug.

Door de week gaan de mensen van Deuram aan de slag met de deuren en ramen. Het keukenraam en de terrasdeuren in de keuken worden geplaatst en de deur in de bijkeuken. De keuken wordt lekker licht. Als op vrijdag het gat wordt geschoten voor het raam aan de noordzijde in de woonkamer zijn we helemaal in onze nopjes want er komt een zee van licht naar binnen.

Op de eerste verdieping begint alles verder vorm te krijgen. Pa Vinke lijmt onverstoord door aan de Ytongblokken in de badkamer en de balkjes voor de muur tussen Peer's en Madelief's kamer staat ook volledig tegen het einde van de week.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, wordt de stelling geplaatst voor de dakwerkers en begint de gemeente grond aan te voeren voor de sanering: een "kadootje" van ruim 400 kub...

Het is gewoon genieten om zoveel activiteit in en rond de kerk te zien.

Klik hier voor de bijbehorende plaatjes 

En hier nog een paar

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee