week 35 (aug 2007)

Het leek even alsof we al aardig uit de sloopwerkzaamheden en volledig in opbouwfase waren, maar wat de keuken betreft gaan we dit weekend weer lekker ouderwets slopen: de vloer mag eruit. Dat blijft tenslotte toch Jan z'n favoriete bezigheid. Het levert natuurlijk weer een kar vol hout op, maar gelukkig heeft Rik belangstelling in kachelhout. Dus dat scheelt ons weer een ritje.

Eindelijk arriveren deze maandag de dakwerkers. Ze beginnen aan de noordkant met het vervangen van de goot en het herleggen van de dakpannen. Voor ons in ieder geval een geruststelling dat ook die werken begonnen zijn.

Door de week werken de mensen van Deuram keihard door. En met resultaat, want aan het einde van de week zijn alle ramen vervangen, muv het ronde raam op zolder en de ramen aan de voorkant. Het is heerlijk om zoveel licht in de kerk te zien. Het terug openkappen van de bogen waarvan we vermoeden dat vroeger ook zulke brede ramen hebben gezeten, levert niet alleen licht op, maar ook veel puin. De keuken die na het wegzagen van de vloer in een zandput veranderd is, is een mooie plaats om wat puin onder te brengen. Hier kan later beton gestort worden. Jean-Pierre die zijn eerste deurkozijn project heeft volbracht helpt mee met puin rijden.

 

 

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee