week 40 (sep-okt 2007)

Terwijl Jan zich amuseert met het aanleggen van de riolering voor de badkamer en de logeerkamer (wie zijn idee was dat om helemaal vanaf de zolder nog riolering aan te leggen?), treft Annelies de verdere voorbereidingen voor het storten van de vloer in de keuken: plastic en bewapening.

Verder geeft het altijd een goed gevoel als je weer eens een verfkwast vast mag houden, want dat neigt toch naar afwerking. Annelies zet daarom het eerste stukje lambrizering in de grondverf en een stuk wand van de meterkast in het woongedeelte. Tja, je moet ergens beginnen met afwerken.

Jan maakt overigens bij het aanleggen van de riolering nog even een zweefvlucht van zijn trap. Gelukkig is er geen blijvende schade (aan de riolering).

Later in de week is het nog even spannend, want de gemeente had al enige tijd beloofd onze oprit te verharden (waarvoor natuurlijk onze dank), maar het is wel noodzakelijk dat deze af is voordat de betonwagen komt voor het storten van de keukenvloer. Uiteindelijk ligt de oprit er nog geen twee uur voordat de wagen het terrein op komt. Toch een beetje eng overigens om via zo'n grote slang door je gloednieuwe ramen beton naar binnen te zien pompen. Maar alles verloopt voorspoedig en met hulp van Walter ligt er in een ommezien een mooie strakke vloer in de keuken en zijn ook de funderingen in de kerk voor de constructie van de verdiepingen gestort.

Ondertussen gaan de dakwerkzaamheden nog altijd door en is de noordzijde volledig klaar. Op de zuidzijde zijn voor meer dan de helft de pannen af, dus de tuin begint er ook gezellig uit te zien met al het puin van de ramen en het dak. 

Klik hier voor de bijbehorende plaatjes 

© Copyright 2007 - Recht door Zee