week 41 (oktober 2007)

Deze zaterdag is het weer eens tijd om een blik familie open te trekken. Goedkope ongeschoolde krachten, zoals ze zichzelf noemen, bieden zich spontaan aan en omdat ze met veel zijn, zet dat wel zoden aan de dijk:

Anita, Willy, Stijn, Elske, Alexander, Marlieke en Jean-Pierre komen gezamenlijk een zaterdagje klussen. Het is mooi weer en aangezien tuinieren een favoriete familiebezigheid is, wordt het hele clubje weer in de tuin losgelaten. Na het rooien van bomen en struiken tijdens de vorige "familiedag" is onze tuin op het zuiden weer veranderd in een puinzooi (letterlijk wel te verstaan). Gewapend met kruiwagens en handschoenen storten ze zich op alle puinresten en ander afval en wordt alles netjes gesorteerd op de diverse plaatsen. Peer is vanzelfsprekend ook van de partij met zijn kruiwagen en Madelief helpt het liefste mee met het cateringgebeuren. Naast alle puinresten verdwijnen ook de restanten van het voormalige schuurtje. Ondertussen houdt milieudeskundige Alexander een oogje in het zeil voor de eventuele asbestbevattende bestanddelen. Zo blijkt dat ongeschoolde dus nogal mee te vallen.

Ondertussen in ook Peter op de familiedag aanwezig, maar zijn aanwezigheid is zo vanzelfsprekend geworden (hoewel het nu weer even geleden was) dat we dat niet meteen familiedag noemen. Hij zet de deurkozijnen in elkaar voor de wc's in de zaak en zo begint ook dat hoekje meer vorm te krijgen.

Jan is ondertussen wel verslaafd aan pvc-lijm geworden en legt de laatste hand aan de afvoerbuizen van de badkamer e.d. Deze week hangt hij ook het reservoir op van het hangtoilet voor in de badkamer. Het schijnt dat je dat niet volgens de instructie moet doen, want dan hangt hij te laag. Dus later in de week volgt een tweede poging.

Annelies verft weer een stukje lambrizering en zet de rest van de platen in de meterkast in de grondverf. 

 

Klik hier voor de bijbehorende plaatjes 

© Copyright 2007 - Recht door Zee