week 46 (november 2007)

Een week met veel vorderingen:

De buurt kijkt deze zaterdag weer verbaasd toe, hoe we het weer voor elkaar hebben gekregen om zoveel mensen voor ons op zaterdag te laten werken. Met andere woorden: we hebben weer een blik familie opengetrokken. Vandaag zijn Willy, Anita, Stijn, Renske, Jasper, Esther, Jean-Pierre, Marian en Marlieke paraat. Voor sommigen wordt het wat frustrerend dat ze nu voor de 3e keer de tuin aan de zuidzijde leegruimen. Het ligt weer vol kapotte dakpannen, slechte panlatten en stapels goeie dakpannen. Hopelijk is het nu echt de laatste keer dat het zo'n rotzooi is geworden in de tuin.

Anita, Renske, Jasper en Esther gaan overigens eerst met grondverf aan de slag. Vier deurkozijnen en de houten wanden in de carnavalskamer gaan in de grondverf (en ook wat gezichten en handen). Het kost je een fles terpentine, maar dan heb je ook wat.

Resultaat is aan het einde van de dag: een schone tuin, volledig opgeruimd, inclusief het laatste bouwafval van de buren. En intussen werd er binnen ook nog eens hard gewerkt door Jan de Ridder en consorten. Die maken er weer een lange dag van en een zondagochtend, maar dan staat de volledige staalconstructie, inclusief de trap. Weer een mijlpaal!

Nu het dak dicht is (op de kantpannen na) kan er binnen afgewerkt worden. Allereerst moet al het hout worden behandeld tegen houtworm, dus dat gebeurt meteen op maandag. Dat betekent 48 uur niet meer in de kerk, dus even verplicht uitrusten. Halverwege de week worden de kantpannen gelegd en is het dak eindelijk af. Een hele grote mijlpaal!!!

Intussen worden ook de laatste puntjes aan de ramen afgewerkt, met uitzondering van het ronde raam aan de achterzijde, waar nog een goede oplossing voor gezocht moet worden. Jan begint met het leggen van de balken voor de verdiepingen in de kerk.

En tussen alle bedrijven door zorgt pa Vinke weer voor elke dag een stukje muur dat op de bovenverdieping bezet wordt. Als dat geen trouwe kracht is...

Klik hier voor de bijbehorende plaatjes 

© Copyright 2007 - Recht door Zee