week 48 (november 2007)

Met uitzondering van de zaterdagochtend is dit weekend vanwege standbouwactiviteiten in Parijs niet erg productief. Maandag gaat Annelies meteen aan de slag om de eerste gipswand te plamuren (Joepie! Afwerking!). Verder verwijdert ze nog wat loszittend gips ter voorbereiding van het bezetwerk van Pa Vinke. Dat heeft wel tot gevolg dat dit weer dusdanig rigoreus gebeurt dat er een flinke plak vanaf komt. 

Jan doet deze week pogingen om de vloer op het halletje in zijn eentje af te werken. Dit stukje waar de loopbrug op uit komt werpt nogal wat vragen bij de bezoekers op. Wat we nou eigenlijk met dat "eilandje" van plan zijn? Hiervanuit zal Jan later in een comfortabele zetel overzicht op de zaak houden (als ie daar op zijn 65e een keer tijd voor krijgt). Maar nu moet er dus gewerkt worden en het afwerken van die vloer in zijn eentje valt blijkbaar niet mee. Er valt een plaat naar beneden op de stroomkast waardoor Jan ineens in het donker komt te staan. Een hachelijke situatie als je bedenkt dat het dan ook meteen pikdonker is 's avonds en er nog geen ballustrade aan de loopbrug zit.

Pa Vinke, onze "gipsmachine", is niet meer te stoppen en gaat onverminderd voort met alles boven te bezetten. Op een paar kleine hoekjes na en de muur onder de trap is alles op de oorspronkelijke bovenverdieping nu bezet. 

Aan het einde van de week starten de grondwerkzaamheden voor de sanering. Er wordt op vrijdagmiddag al flink wat grond verzet richting de hoek waar de carport gaat komen. Vanwege de geplande verharding aldaar wordt de vervuilde grond zoveel mogelijk daar naartoe gebracht zodat er voor het tuingedeelte genoeg schone grond kan worden opgevoerd.

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee