week 49 (december 2007)

Eindelijk zijn op zaterdag de kids weer eens op familietour (dat wil zeggen dat ze een (mid)dagje bij een van de tantes gaan spelen). In dit geval is tante Paula het slachtoffer, met als gevolg dat Annelies ook weer eens een dagje kan doorwerken. Het team wordt deze zaterdag verstrekt met Peter, Pim, Alex en Albert.

Peter en Pim storten zich op het aftimmeren van de carnavalskamer op zolder. Annelies wil deze graag binnenkort af hebben zodat de carnavalsspullen al verhuisd kunnen worden.

Alex, klaarblijkelijk het metselwonder van de familie Vinke, metselt in de keuken en de woonkamer wat randjes onder ramen en langs deuren netjes dicht.

Jan vertoeft een groot deel van de dag op zijn "eilandje" waar hij nog eens tot 4 keer toe een balk naar beneden laat stuiteren.

Albert schiet in de keuken de muren uit de reeds geslepen sleuven voor electra en waterleiding en stort zich daarna met Annelies' favoriete gereedschap (electrische beitel) op de muur in de slaapkamer van Jan en Annelies. Het apparaat houdt er helaas mee op, waarschijnlijk is al het oude en natte gipswerk wat we er al mee hebben afgeschoten hem teveel geworden.

Annelies lijmt en schroeft nog twee strookjes gipsplaat in Madelief's kamer (de moeilijke hoekjes waren weer blijven liggen) en gaat daar verder met plamuren en schuren.

In de loop van de week stort Jan zich op het aanleggen van de waterleiding in de keuken en boven in de badkamer en de logeerkamer en nog een stukje electra in de kamers van Madelief en Peer. Annelies voert al het puin af dat in het weekend her en der was ontstaan en kan de volgende dag opnieuw beginnen met opruimen als ze de slechte stukken in de muren in de keuken gaat afschieten. Ditmaal met een boorhamer aangezien de electrische beitel nog niet gerepareerd is. Gaat overigens wel lekker snel, maar je hebt er iets meer girlpower voor nodig! 

Intussen is het bezetwerk in de keuken begonnen. De planning is om deze in 2 weken ook volledig bezet te hebben.

Verder worden er twee bouwdrogers geplaatst omdat de "slechte muur" nog altijd erg vochtig staat.

© Copyright 2007 - Recht door Zee