week 50 (december 2007)

Deze zaterdag kunnen we weer op wat familiehulp rekenen. Alex metselt de randen rond de terrasdeuren in de keuken. Albert komt helpen om met Annelies en Jan het plafond in de carnavalskamer te leggen. Dat verloopt niet helemaal vlekkeloos. Het oude houten zoldertrapje doet prima dienst om de plafondplaten tegen het plafond te schroeven, totdat Albert op het lumineuze idee komt om de trap andersom te zetten met de sporten aan de onderkant. Dan glijdt de gipsplaat nou eenmaal veel soepeler omhoog. En Jan valt heel soepel naar beneden als hij door de sporten van de ladder trapt. Gelukkig blijft de schade beperkt tot een hoek uit de gipsplaat en een blauwe bil.
Jan schroeft verder in het zakelijke gedeelte rechtsvoor platen met isolatie tegen de muur. Dit wordt later een kast.
Deze week worden ook de muurplaten voor de waterleidingen geperst door Nevel. Pa Vinke gaat door het met bezetten van de muren in de keuken en lijmt ook de eerste laag Ytong blokken voor het sanitairblok in de zaak. Halverwege de week roepen we weer de hulp van de familie in: Jean-Pierre komt helpen met de gipsplaten in de badkamer.
Verder is er deze week vooral buiten activiteit: Frank vd Bossche begint met de grondwerkzaamheden voor de sanering. Vervuilde grond wordt afgegraven en uitgespreid zodat het niveau ten oosten en zuiden van de kerk overal ongeveer gelijk wordt. Er wordt rondom een zandbed aangebracht en aangetrild. Ook Bart is hierbij van de partij. En vervolgens worden de keerwanden geplaatst. Verder sluit Jan de riolering van de zaak aan op het de nieuw aangelegde rioleringsbuis.

Klik hier voor diverse plaatjes

© Copyright 2007 - Recht door Zee