week 51 (december 2007)

We brengen deze zaterdag een kar met puinzooi weg. Alex, die nog een handje wil komen helpen, komt gelukkig nog net op tijd voor we wegrijden. Zo kunnen we hem nog net binnenlaten en gaat hij aan de slag met het metselen van een tussenmuurtje tussen de zaak en de woning. Tot vreugde van Annelies doet de elektrische beitel het weer en kan ze in de keuken nog aan de slag voor het afbikken van de muur.
Verder worden er her en der weer wat zaken afgewerkt: In de keuken en woonkamer worden de vensterbanken gegoten en rond de terrasdeuren worden planken geschroefd. Boven worden de gipsplaten in de badkamer verder afgeschroefd en in de zaak maakt Jan de basis voor de plafonds in de beide kasten (meterkast en voorraadkast). Verder komt de Delta Nuts alles aansluiten. Dat betekent het einde van de oude wateraansluiting en dus ook het einde van water in de bijkeuken. De koffiehoek verdwijnt daarmee naar voor in de kerk waar een nieuw kraantje dienst doet. En in de wc staat voorlopig een emmer, want daar is dus ook geen water meer.
Buiten worden de saneringswerkzaamheden voortgezet en wordt een zandlaag aangebracht, die dient als signalisatielaag tussen de vervuilde en de schone grond.

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee