week 1 (dec-jan 2008)

Na een paar daagjes welverdiende rust aan de Zeeuwse kust gaan we weer lekker aan de slag op de laatste 2 dagen van het jaar. Ook Peter steekt nog even een handje toe en maakt, op verzoek van zijn allerliefste schoonzus, de laatste stukjes in de carnavalskamer af. Alex doet nog het laatste metselwerk ter voorbereiding van de tussenmuur tussen woning en zaak.

Verder worden er deze week vooral voorbereidingen getroffen voor de vloerwerkzaamheden die in de kerk in januari moeten plaatsvinden. Het voordeel van vloerwerkzaamheden is dat je verplicht wordt om eens goed op te ruimen. Het nadeel is dat ook alles echt leeg moet zijn. En dan blijkt er in deze toch wel grote ruimte wel erg veel te staan. Er wordt dus een hoop gesleept, geveegd en opgeruimd. Attributen die voorlopig nog niet op het prioriteitenlijstje staan qua werkzaamheden verdwijnen in de container. Zoals het glas-in-lood, de enige overgebleven kerkbank en de lampen die bij het hek horen. De putten die in de vloer ontstaan zijn door de heftruck worden opgevuld zodat er weer een enigszins egale vloer ontstaat.

Annelies gaat nog een avondje op zolder zitten om de wanden in de carnavalskamer grotendeels in de grondverf te zetten, want het blijft haar streven om deze zo snel mogelijk echt af te werken.

Klik hier voor de bijbehorende plaatjes

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee