week 7 (feb 2008)

Deze week wordt er weer een grote klus uitbesteed, dus in het weekend nog even wat voorbereidingen treffen, zodat de mannen aan de slag kunnen. De bedoeling is dat ze een start maken met de tussenwand tussen de zaak en de woning en de tussenmuur van onze slaapkamer. Dus in het weekend wordt het deurkozijn naar de slaapkamer gezet en dekken we de vloer af voor de gipswerkzaamheden. Verder moeten we zorgen dat ze ook door het gat naar de bergzolder kunnen om daar gips te zetten.

Annelies duikt in het weekend eerst onder de voordeur, want de vloerwerkers zijn wat scheutig geweest met hun cement en de onderkant van de voordeur zit helemaal vol. Plat op haar buik peutert ze alles er van tussen.

Verder is het leuk dat er weer een deuropening geschoten is, maar het levert weer een flinke hoeveelheid puin op. Je verbaast je toch telkens weer opnieuw over het feit dat de stenen in de muur zoveel efficienter waren opgeborgen als nu ze ernaast liggen. Emmer voor emmer wordt door Annelies de trap afgedragen en door het raam bij de trap naar buiten gekieperd. (Goh, dan was dat rotklusje met die voordeur bij nader inzien toch niet zo heel erg) Grappig is dat Annelies met dit gat in de muur voor het eerst op de berg-speelzolder komt, omdat die na het leggen van de vloer eigenlijk niet meer echt goed te bereiken was.

Ondertussen gebeurt er buiten ook weer van alles. De grond wordt maar hoger en hoger. Aangezien we rekening moeten houden met het inklinken van de grond moet het iets hoger opgevoerd worden dan dat het uiteindelijk moet worden. Verder wordt het puin waarvoor we een berisping van de provincie kregen omdat we het onder de nog te bouwen carport wilden storten afgevoerd. Dus daarvoor zijn we ook weer helemaal in orde.

Door de week wordt door de Philippiense werklui begonnen met de tussenwand, met de hulp van Pa Vinke. Het werk vordert goed en Jan moet zijn best doen om tijdig overal de electriciteitsbuizen tussen op en achter te steken voordat het dicht zit. Tegen het weekend is de wand grotendeels dicht met een enkele laag gips, met uitzondering van de zolderverdieping. Bevestigt maar weer eens dat je met Nederlanders toch betere afspraken kunt maken dan met Belgen.

In Peer zijn kamer werkt Annelies verder aan het plamuren van de gipswand. Onze eigen slaapkamer die tot nog toe maar uit 2 muren bestond, heeft er nu ineens 4. Dus ook daar begint alles vormen aan te nemen. En het mooie is: het blijft overal een zee van ruimte, zowel boven als beneden: heerlijk!

Klik hier voor de bijbehorende plaatjes

 

 

 

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee