week 8 (feb 2008)

Dit weekend hebben we op zaterdag weer even onze handen vrij. De kids naar Anita. Jan stort zich verder op aanleggen van het electra en gaandeweg proberen we ervoor te zorgen dat er op elke gewenste positie stopcontacten zitten, lichtpunten of andere aansluitingen.

Annelies mag nog eens met verf aan de slag. In de zaak willen we de balken en vloer van de verdieping en loopbrug gewoon zichtbaar houden in plaats van er een plafond tegenaan te doen. De bedoeling is dat hier ook gewoon leidingwerk tegenaangeschroefd gaat worden. Annelies zet daarom de loopbrug en een strook van de verdieping in de beits zodat daar later in ieder geval alles al bevestigd kan worden zonder dat daar weer omheen geschilderd moet worden.

Door de week gaan de werken aan de wanden gestaag door. Het deurkozijn tussen zaak en woning komt erin en ook de wand op de zolderverdieping is dicht. Pa Vinke helpt overdag mee en Jan en Annelies vullen het 's avonds weer verder aan met electra en isolatie. En zo schiet alles lekker op en aan het einde van de week staan alle wanden erin.

Vanaf donderdag gaat Peter met Jan weer een paar dagen aan de slag. Ze leggen de basis voor de lambrizering in de zaak. Er worden houten platen tegen de muur geschroefd waartegen al het leidingwerk geschroefd kan worden. Later komen hier metalen platen voor.

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee