week 9 (feb 2008)

Deze zaterdag is de laatste dag van Peter's Kerkdriedaagse. Hij maakt samen met Jan de basis voor de lambrizering verder af en ze zagen de vloer van Jan's eiland op maat. Alex zaagt het snoeihout van de kastanjeboom op maat om mee naar huis te nemen ('t is altijd weer een mooie bijkomstigheid dat mensen die hout voor de kachel willen het ook wel zelf willen zagen en op willen halen). Bart is voor het vervoer ingeschakeld.

Annelies begint in de zaak alvast wat stucwerk schoon te schrapen. De bedoeling is dat we hier de muren niet opnieuw stucen maar gewoon schoonmaken en dan verven.

We krijgen overigens vaak de vraag of we al onaangename verrassingen zijn tegengekomen in de kerk. Je weet wel: de tegenvallers die je op televisie vaak ziet dat men ineens toch nog een half huis moet vernieuwen of dat ineens al het electra vervangen moet worden. Ons voordeel is dat er weinig was, dus dan kom je ook weinig verrassingen tegen. Toch hebben we deze week ineens twee tegenvallers, die allebei te maken hebben met het grootste mankement: vocht. Niet dat we nog last van lekkage hebben, want alles is prima dicht, maar het misschien wel jarenlange vocht heeft toch zijn tol geeist. Jean-Pierre stortte zich deze zaterdag op het tweede deurkozijn wat hij voor ons in ere probeert te herstellen. Helaas blijkt bij dit deurkozijn, dat het dichtst bij de natte hoek zit, toch onherstelbaar is aangetast. Jammer, maar gelukkig laat J-P het er niet bij zitten en stort zich op het namaken van de profielen. De tweede onaangename verrassing is dat het stucwerk op Madelief's kamer terug vochtplekken krijgt. Een hol klinkende plek doet vermoeden dat het niet helemaal goed zit, en uiteindelijk wordt het gips aan deze kant er afgehaald. Het bevestigt overigens wel dat we er goed aan gedaan hebben om te beslissen de muur aan de buitenzijde te isoleren en dat we daar dan ook niet al te lang meer mee willen wachten.

Het goede nieuws is dat de verwarming in de zaak aangaat. Dat betekent niet alleen aangenamere temperatuur, maar dat is ook voor het drogen natuurlijk een stap vooruit. Ondertussen is de firma Neve druk bezig met het verder aanleggen van verwarming en waterleiding etc. We hopen over een tijdje ook in de woning een beetje te kunnen stoken.

Nu alle wanden staan, is er ineens wel enorm veel te plamuren. Pa Vinke laat er geen gras over groeien en gaat in onze slaapkamer aan de slag.

En ook buiten gaat het werk deze week nog verder: de keerwanden voor de afbakening van terras en speelkuil worden geplaatst. Niemand snapt wat we met de speelkuil willen, maar dat komt nog wel...

Jan en Annelies trekken er deze week ook nog een dagje op uit om 3 keukens te kopen. Beetje overdreven, maar bij de IKEA kunnen ze er wel op lachen. Naast natuurlijk de grote keuken, komt er ook een blok voor in de bijkeuken en een keukenblok voor in de zaak. Stimuleert wel weer om verder aan de slag te gaan, want binnen een week of 3-4 wordt er 5 kub keuken geleverd. En voor IKEA-termen waar alles behoorlijk compact (en vooral plat) geleverd wordt is dat best veel.

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee