week 11 (maart 2008)

Week 11 betekent dat we nu een jaar bezig zijn in de kerk. We hebben wel de eerste maanden alleen maar samen gesloopt en pas nadat we de vergunningen hadden en de koop echt doorging werd familie ingeschakeld en begonnen we pas met opbouwen. Dus het voelt nog absoluut niet alsof we al een jaar bezig zijn.

Zaterdag 8 maart is het de vierde familie Korst-dag. Deze keer staat er vooral schilderwerk op het programma en de animo is overweldigend: Anita, Willy, Renske, Arjan, Stijn, Marian, Jean-Pierre, Elske, Alexander en Marlieke komen met zijn allen helpen. Ondertussen komt Alex ook nog om met de hulp van Bart fundering te gieten voor de plaatsing van het gerestaureerde hek dat inmiddels terug is van het Hekkenhuis. Een kerk vol mensen dus en best een hele klus om iedereen aan het werk te houden. Annelies vliegt dus heen en weer met rollers die niet op de rollerhouders passen, grote emmers latex, trappen, stokken enz. Maar er wordt een hele dag lekker doorgewerkt en ook de kids helpen mee met verven. Ondertussen helpen Willy en Alexander vooral buiten met nog wat opruim- en snoeiwerkzaamheden. En ze doen ook nog een ritje naar de stort (en een handtekening vervalsen is blijkbaar ook geen probleem).

Cees Campfens komt ook nog even langs (met vrouw en kinderen) om de buitenisolatie te bespreken, waarvoor we toestemming van de gemeente hebben gekregen. Dus het is echt een drukte van jewelste. Maar aan het einde van de rit kunnen we voldaan constateren dat de carnavalskamer geverfd is, de bergzolder, Peer's kamer, een halve kamer van Madelief en een halve kamer van Jan en Annelies en nog een stuk muur van de zaak. Jean-Pierre heeft het "plafond" onder de verdieping in de zaak voor het grootste deel verder in de beits gezet.

Op zondag gaat Albert, die er vanwege zijn verjaardag er de vorige dag niet bij kon zijn, in de herkansing. Hij maak de wand in de zaak verder af en schildert nog wat bij in de carnavalskamer en de bergzolder.

In de loop van de week worden de radiators opgehangen in de slaapkamers en gaat het buizenwerk weer gewoon door. Bart helpt hier ook nog aan mee met sleuven slijpen en uithakken (is dit dat het laatste puin?).

Annelies kit de naden op Peer zijn kamer dicht en schildert een deel van de naden van het plafond op de bergzolder en maakt ook nog het plafond in de zaak af.

En zo komt een productieve week ten einde en kijken we zeer voldaan nog even terug naar de foto's van een jaar geleden.

Klik hier voor de bijbehorende plaatjes

© Copyright 2007 - Recht door Zee