week 12 (maart 2008)

Vooruit denken en kansen grijpen. Dat motto moet je wel hebben als je met zo'n project begint. Jan doet er dan ook alles aan om te zorgen dat er geen mogelijkheid onbenut blijft. En zo "zie" je dat terug in ieder detail. Hoewel, je ziet het eigenlijk niet, maar het zit er wel. Zo wordt bij het aanleggen van de afvoeren voor de keuken en de wc's van de zaak maar meteen een extra afvoer gemaakt. Want ja, als je eens een feest geeft dan kan het heel handig zijn om je tap op aan te sluiten. En die optie is minder fictief dan het doet vermoeden, want het eerste feest in de kerk staat al op de agenda. (Een mooie locatie voor als je nooit in de kerk getrouwd bent, om dit in de herhaling toch te doen...). Maar goed, voor de kerk feestbaar is, zal er nog heel wat moeten gebeuren.

Terwijl Jan zich dus bezighoudt met afvoeren en de inbouw-wc's van de zaak, verft Annelies de bovenkant van de tussenwand in de zaak.

Maandag wordt er hard gewerkt aan het aansluiten van de radiators in het woonhuis, met als gevolg dat het nu overal aangenaam van temperatuur is en dat de muren nu nog beter kunnen drogen.

Deze week wordt ook de hoogwerker binnengezet. Het is even een heel gemanouvreer, maar uiteindelijk past hij precies door de dubbele deur naar de zaak toe (weer zo'n staaltje van vooruit denken, alleen hoop ik toch niet dat dit vaak voor zal komen als we er wonen, want dat betekent dat er een hoogwerker door de woonkamer moet). Jan gaat zijn speeltje meteen uitproberen en repareert het plafond ter voorbereiding van de schilderwerken

Bart helpt deze week per het sleuven maken voor het leidingenwerk op de zaak (hoera, weer puin!). Annelies grijpt haar kans om op zolder nog wat te verven. De muurverf op het plafond in de bergzolder pakt niet erg dus begint ze met in ieder geval de naden in de grondverf te zetten. 

En Pa Vinke gaat verder met het betegelen van de douche, waar een vierkant gat in de muur komt. Een gek gezicht, want nu kun je vanonder de douche naar de buren kijken. Voorlopig heet het opa's frietkraam, maar later wordt het een nisje voor de shampoo.

Klik hier voor de bijbehorende plaatjes

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee