week 13 (maart 2008)

Op alle fronten gaat het werk weer wat verder. Maar eerst maar weer eens goed opruimen. De komst van weer andere werkmensen is altijd een goede reden om weer eens een beetje op te ruimen. Na Pasen zal Peter v Hoecke met het plafond in de zaak beginnen, dus dan is het wel de bedoeling dat alles een beetje opgeruimd is.

Met Pasen worden er eitjes gezocht in de kerk. Madelief en Peer kunnen hun hart ophalen, want er liggen er een heleboel.

Na Pasen wordt er dus met het plafond begonnen. En de kleur wordt...donkerblauw! Niet meteen waar je het eerste aan denkt bij een plafond en als het laag is ook zeker niet aan te raden, maar in deze hoge ruimte staat het prima.

De wc's in de zaak worden afgewerkt met Fix&Finish en zijn klaar om geschilderd te worden. Verder worden de buizen voor de afzuiging gelegd (voor het afvoeren van nare printer- en wc-luchtjes) en voor de warmteterugwininstallatie. 

Ondertussen wordt boven in de studeerkamer (de vide die in verbinding met de woonkamer staat) begonnen met het plamuren van de gipswanden)

Annelies pakt haar favoriete gereedschap nog eens ter hand: de electrische beitel, om het losse stucwerk aan de buitenkant van het halletje af te steken. Want ook dat stuk zal later nog bezet moeten worden.

Op vrijdag worden de keukens geleverd. Op zich geen bijzondere vooruitgang die grote stapel dozen, maar het heeft wel heel wat voeten in aarde (of in de klei) voordat het binnenstaat. De chauffeur blijkt niet de meest handige te zijn en rijdt naast het pad. Door het natte weer is het daar een grote modderpoel waardoor we in korte tijd met een scheefgezakte vrachtwagen en twee radeloze vervoerders zitten. Maar gelukkig staat er nog altijd een kraan op het terrein en ייn telefoontje is genoeg om iemand op te roepen die hem ook wil besturen. Uiteindelijk komt alles dus toch nog goed en staan er nu 64 dozen en doosjes binnen waaruit een keuken, bijkeuken en keuken voor de zaak opgebouwd zouden moeten kunnen worden. 

Klik hier voor de bijbehorende plaatjes

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee