week 15 (april 2007)

In het weekend worden nog de laatste voorbereidingen getroffen voor het stucwerk. Annelies veegt de muur in de slaapkamer af en smeert hem vervolgens in met voorstrijkmiddel. Dan staat het eerste project klaar voordat de mannen erin vliegen.

Verder wordt er op zondag (moet dat nou altijd persť op zondag bij de kerk nog wel) het laatste stukje grond afgegraven dat nog vervuild is. Een stukje rechts in de voortuin. De vervuilde grond gaat naar achter en verdwijnt later onder de carport. De schone grond gaat erin. En zo is er een einde gekomen aan de grote berg grond in de voortuin.

Gedurende de week komen pa Vinke en ome Peet bijna dagelijks samen om te bezetten. Maandag beginnen ze met de muur in de slaapkamer en later in de week volgen de muur van de kamer van Madelief (2e poging) en het laatste stukje muur in de badkamer.

Ondertussen moet je dan wel zorgen dat je voorblijft met de voorbereidingen. Dus Annelies maakt verder de muur in de kamer schoon en smeert ook deze in met voorstrijk. Voor het bezetten moeten ook de deurkozijnen weer terug bevestigd worden, die zijn verwijderd omdat het hout aangetast was door het vocht. Jean-Pierre heeft deze heel knap nagemaakt en krijgt tot zijn schrik de opdracht om in een avond alles terug op maat te maken en te monteren. Het is even doorwerken maar aan het einde van de avond zit alles erop en het resultaat is geweldig. Toch fijn dat er her en der in de familie "specialisten" zitten. Aan het einde van de week is dan het bezetten van de muur in de kamer ook af, op het bovenste deel bij de studeerkamer na. Zo zie je maar: 7 boterhammen, 2 stuks fruit en 4 biertjes per dag doen wonderen.

Jan in tussentijd de riolering in de bijkeuken verder af en aan het einde van de week is het plafond in de zaak helemaal af. Het resultaat is super(blauw)! Weer een project succesvol afgerond.

Klik hier voor de bijbehorende plaatjes

 

 

 

 

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee