week 16 (april 2008)

De voorbereidingen voor het stucwerk gaan deze week door in het halletje/portaaltje/toekomstig museumpje. De buitenkant wordt nog volledig bezet en als ook de achtermuur van het wc/keukenblok is bezet, stagneert dit werk, omdat we nog niet ver genoeg zijn met het voorbereiden van de andere muren. De binnenkant van het halletje neemt nog best veel tijd in beslag en het oude stucwerk gaat er niet zo makkelijk af. Zowel Jan, als Peter, als Annelies storten zich op deze klus, maar ook aan het einde van de week is het nog niet af, vanwege andere werkzaamheden. Wel wordt er door Pa Vinke al een laag gips op het opgemetselde deel gezet, zodat het geheel in ieder geval al redelijk vlak is en er straks niet teveel gips tegelijk op moet.

Peter schroeft in Madelief's kamer nog het laatste hoekje waar nog gipsplaten moesten komen en Jan produceert nog lekker een bergje puin door het uitschieten van sleuven in de hal van de woning voor het leidingenwerk. Toevallig komt Annelies weer voorbij om op te ruimen...

Buiten worden de containers verplaatst in verband met de geplande buitenisolatiewerken en wordt er nog een stuk afgegraven voor de fundering van het atelier. Daarmee is er een einde gekomen aan de grondwerkzaamheden. Er moet nu enkel nog zand aangevoerd worden en dan kunnen we het hoofdstuk sanering hopelijk ook afsluiten.

In de kamers van Madelief en Peer wordt verder het systeem gemonteerd voor het plafond. In beide kamers komt systeemplafond, dus als straks alle leidingen getrokken zijn, kunnen de plaatjes erin. Dan komt het afwerken van de kamers toch aardig in zicht.

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee