week 17 (april 2008)

Deze zaterdag start 't Hekkenhuis met het plaatsen van ons gerestaureerde hekwerk. Met uitzondering van het hek voor de privé-oprit siert aan het einde van de dag een nieuw hek langs de straatkant. Weer een stapje verder voor de buitenwereld.

Annelies stort zich op het controleren van de keuken. De 172 onderdelen waaruit de verschillende keukens bestaan, moeten binnen een maand na levering gecontroleerd worden op volledigheid. Om onaangename verrassingen later te voorkomen, storten we ons op de nummertjes. En inderdaad blijkt 1 deurtje te ontbreken en hebben we een ander stukje keuken teveel.

Deze week staat verder in het teken van de plafonds. Nadat we in het weekend de voorbereidingen in de slaapkamer doen, wordt in de loop van de week het rachelwerk (in de vorm van metal stud) voor de plafonds in de slaapkamer, studeerkamer, woonkamer en keuken gemonteerd. Het echte zicht komt natuurlijk pas als de gipsplaten er tegenaan gaan, maar stiekem probeer je je wel al voor te stellen hoe dat eruit zal zien. In de studeerkamer laten we meteen een opstaande rand zetten bij de "afgrond" naar de woonkamer. Dat voelt met de kinderen al weer een stukje veiliger.

Jan gaat op zolder de metalen rand die nog in de ronding van de muur zit, waar het ronde raam zat en moet komen, schoonslijpen en in de menie zetten. Er komt een houten rond raam dat hierop bevestigd zal worden.

Peter Obrie doet deze week een testje voor het schoonspuiten van de muren in de zaak. We zouden graag de bovenste verflaag eraf hebben zodat we weer een goede ondergrond hebben. De eerste poging met water is niet echt een groot succes en vooral het zien van zoveel water binnen, geeft ons geen goed gevoel, nu het eindelijk goed begint te drogen. De volgende dag wordt er een stukje gezandstraald. Afgezien van het lawaai (maar da's een kwestie van uit de buurt blijven) geeft dit een beduidend beter en droger resultaat. We besluiten dan ook om dit te laten doen en niet zelf met beitels aan het enorme oppervlak te beginnen. Hopelijk kan deze klus snel geklaard worden.

Jan begint deze week met draden trekken in de keuken van de zaak en Annelies zet de wc's in de witte latex. Jean-Pierre gaat deze week verder met zijn project "deurkozijnen". We kijken nog altijd met genoegen naar het geduld dat hij daarvoor op kan brengen. Met al het overige werk om ons heen zou ons dat nooit lukken.

De voorste muur van het wc-keuken-blok in de zaak verven we deze week voor de eerste keer blauw. Dezelfde kleur als het plafond. Dat lijkt erg donker maar er komt later een lattenwerk van Ikea-bedhoofden voor waarop vanalles gedecoreerd kan worden. Hopelijk wordt het zo mooi als dat we denken dat het wordt.

Buiten wordt begonnen met het plaatsen van de steiger voor de buitenisolatiewerkzaamheden.  

© Copyright 2007 - Recht door Zee