week 19 (mei 2008)

Tot nu toe hebben we eigenlijk niet te klagen over de voortgang van ons project. Je ziet het dagelijks vooruit gaan, natuurlijk vooral dankzij de onverstoorbare inzet van Pa Vinke en het feit dat Jan bijna elke avond nog puf heeft om nog even in de kerk aan de slag te gaan. Maar langzaamaan komt nu toch het besef dat de tijd toch wel erg snel gaat en dat we nu toch even moeten gaan aanpoten om in juli het zakelijk gedeelte te gaan "bewonen". De werkzaamheden zullen zich dan ook de komende periode hoofdzakelijk op dit gedeelte richten, want Recht door Zee snakt naar ruimte!

In het halletje/museum worden de eerste hoekjes netjes gestuct. De grote lappen sparen we op voor weer een gipsmarathon van Pa Vinke en ome Peet. Stiekem is er in deze kleine ruimte een hoop werk te doen. Annelies bikt nog wat oude verf van het onderste deel van de muren, maar ook daar is nog wel wat werk voor de verfpot kan worden opengetrokken.

In de studeerkamer/vide boven de woonkamer wordt het laatste stukje muur bezet (stiekem toch weer even in het woonhuis bezig..). Daarmee zijn eigenlijk alle wanden van de kamers op de eerste verdieping voorzien van gipsplaten of stucwerk.

Buiten werkt Jan op zaterdag nog hard aan de laatste voorbereiding voor de buitenisolatie, want deze maandag beginnen ze....dachten wij. Helaas wordt er deze week nog niet aan de buitengevel gewerkt en staat de stelling er werkeloos bij.

Binnen beginnen Jan en Annelies zich vooral met het keuken/wc blok van de zaak bezig te houden. Jan monteert de stopcontacten en een deel van de houten balken die als een soort kader rond de muren komen (niemand begrijpt het, maar dat komt wel). Annelies stort zich op het monteren van de keukenkastjes. Da's een hele klus, want het zijn IKEA kastjes, dus die bestaan volledig uit losse onderdelen. Het gaat niet helemaal zonder slag of stoot en als een lade na het monteren absoluut niet meer terug uit het kastje wil, wordt er voor het eerst (?) een beetje gevloekt in de kerk.

Peter komt deze week ook weer een paar daagjes helpen en begint met het plamuren en vervolgens schuren van de gipswand die tegen de voorgevel is geplaatst. Da's een hele lap en met de hoogwerker een behoorlijke klus.

© Copyright 2007 - Recht door Zee