week 20 (mei 2008)

Wie even terugblikt naar week 20 een jaar geleden (dat is wel eens stimulerend) kan lezen dat we nu eigenlijk een jaar echt bezig zijn in de kerk. Een jaar geleden kregen we namelijk de bouwvergunning en konden we echt aan de slag. Natuurlijk waren we al eerder bezig met het slopen, maar het opbouwen is nu een jaar bezig en ik denk dat we niet ontevreden mogen zijn met het resultaat.

Deze zaterdag helpt Peter nog een dagje mee met o.a. het verder plamuren van de voorgevel. En hij helpt Jan een handje bij het monteren van het ronde raam! De (bijna) buurman (Willy de Kraker) heeft een mooi rond houten raam gefabriceerd voor op de zolder. Dit is ter vervanging van het vierkante kunststof raam dat nog altijd tegen de gevel geschroefd zit en waarover nog een juridische strijd gestreden wordt. 

In het keuken-wc-blok in de zaak vorderen de werken gestaag. Annelies zet de eerste balken in de beits en Jan monteert de achterste balken. Alles wordt netjes afgekit en de verf wordt bijgewerkt. Jan monteert de wasbakjes die in plaats van in de toiletten tegen de achterwand komen en komt er tot zijn stomme verbazing achter dat de bevestigingspunten van twee ogenschijnlijk identieke wasbakjes zowel in hoogte verschillen als in de afstand ertussen; heel fijn! Tegen de blauwe wand met de vreemde balkenlijst worden de IKEA-bedhoofden gemonteerd. Wie het niet voor zich ziet kan zich er waarschijnlijk geen voorstelling van maken, maar het ziet eruit als allemaal horizontale houten latjes tegen de donkerblauwe achtergrond, waartussen kleine plankjes geschoven kunnen worden waarop we dingen kunnen presenteren. Het ziet er heel grappig uit (vinden wij) en het doet ook goed om een stukje te zien wat nu eigenlijk volledig afgewerkt is. Het vormt momenteel een sterk contrast met de gebladderde murenen al het andere wat nog niet is afgewerkt, maar het geeft de burger moed. In de wc's wordt gips tegen het plafond geschroefd, terwijl Annelies zich nog even verder buigt over de lades in de kastjes. 

Pa Vinke doet "stiekem" weer wat afwerking in het woonhuis (we zouden ons toch op de zaak focussen?). De hoeken rond het keukenraam worden afgewerkt en het hoge stuk muur in de woonkamer wordt bezet. Stiekem toch wel fijn dat er aan die kant ook nog wat gebeurt.

Een grote stapel piepschuim op de oprit verraadt voor een kenner nu wel de op stapel zijnde buitenisolatiewerkzaamheden, maar helaas is er deze week verder nog geen actie op dit front. 

© Copyright 2007 - Recht door Zee